Könnyen megvalósítható ünnepi dekorációk

2023.12.16. 15:00

Karácsony a természetesség jegyében

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A karácsonyi időszakban az otthon különleges dekorációt kap. Ha szakítana a megszokott piros-zöld-arany karácsonnyal, próbáljon meg inkább természetes stílusban gondolkozni!

Sokan a környezetbarát anyagok, a természetes megjelenés és az egyszerű formák rajongói, és a túlzott pompa és csillogás nem az ő világuk. Nekik ajánlott idén karácsonykor természetes stílusban feldíszíteni otthonaikat. Milyen karácsonyi dekorációk és kiegészítők az ideálisak, és milyen színeket érdemes választani? A természetes stílusban a legfontosabb szerep a színeké és anyagoké. Ezeket a karácsonyi dekorba is könnyebb befűzni.

Papír, fa és üveg

A természetes stílusban a papír, kerámia, fa és üveg karácsonyi dekorációk dominálnak. Érdemes elkerülni az egyszerű műanyag gömböket vagy más mesterséges díszeket, melyek nem férnek össze a természetességgel. A természetes anyagok a karácsonyi asztalról sem hiányozhatnak. A lenvászon szalvéták és tányéralátétek, a természetes gallyakból készült díszek és a lágy, természetes színekben pompázó étkészletek mind tökéletes választások.

Természetes színek

A földszínek két fő csoportba oszthatóak a nyugodt árnyalatok között. Az egyik csoport a világos, semleges színek, mint a barna, a szürke, a bézs, a világoszöld és a világoskék, a másik pedig a titokzatos és melegebb színek: a vörös, a sötétzöld és a mélykék árnyalatai. A karácsonyi dekorhoz a világosabb és titokzatosabb árnyalatok akár kombinálhatóak is egymással. Egy kis arany bevonásával pedig exkluzív hangulatot kölcsönözhet az ünnepi dekorációnak.

Díszítés természetesen

A megvásárolható karácsonyi dekorációkat könnyű kiegészíteni természetes anyagokkal. A világító csillagok, a fából készült karácsonyfák, valamint a fenyőtobozok, makkok és szalmadíszek is gyönyörűen mutatnak a fa körül. A kézzel készített pattogatottkukorica-láncok és a szárított narancsszeletek is újra népszerűek.

Meghitt gyertyafény

Illatos, színes gyertyákkal könnyű meghitt hangulatot varázsolni az otthonokba. Segítségükkel fényes, meleg dekoráció teremthető: a gyertyafénnyel bevilágított szobában az együtt töltött idő meghitten telik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában