Helyi közélet

2023.12.03. 19:27

Makói advent: a béke a legfontosabb! – Fotók

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Háborús időket élünk

 – emlékeztetett Lázár János parlamenti képviselő, miniszter vasárnap este Makón, a Makovecz téren az első adventi gyertya meggyújtása alkalmából rendezett ünnepségen. A rendezvény helyszíne immár hagyományosan a Makovecz tér volt, ami erre az alkalomra pompás fényekbe, díszekbe öltözött. A honatya azt mondta, gondolni kell a szenvedőkre, hiszen csaknem száz esztendő után most olyan háborúk dúlnak, amitől meg akartuk óvni a következő generációkat. 

Nagyszüleink, akik háborús nemzedék tagjaiként nőttek fel, azt mondták, az anyagi jólétnél, de talán még az egészségnél is fontosabb, hogy béke legyen. Advent első napján a legfontosabb kívánság az, hogy a következő esztendőben legyen békesség és biztonság

 – tette hozzá.

Az ünnepségen megrendezték az Angyalsóhaj alapítvány szokásos jótékonysági sütikóstolóját is, amelynek célja adományokat gyűjteni a karitatív szervezet karácsonyi ajándékosztásához, Az egyik fő szervezőtől, Vargáné Szalados Klára kuratóriumi tagtól megtudtuk: a felállított bő tucatnyi sátornál helyi pékségek, cukrászdák, illetve helyi civil szervezetek, klubok kínálták finomságaikat. Természetesen ő maga is hozott édességeket. Amint az a korábbi években megszokottá vált, az alapítvány emblémájával díszített kis ládákba bedobott pénzből most is tartós élelmiszereket, ajándékokat fognak vásárolni nehéz sorsú családoknak. Ezeket december 14-én osztják ki az érintetteknek az Erzsébet házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában