Helyi közélet

2023.12.07. 19:45

Még mindig nem működik Vásárhelyen a közlekedési lámpa

Már két hete nem működik Hódmezővásárhely egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Kutasi út és a Jókai utca kereszteződésében a közlekedési lámpa.

Kovács Erika

Még mindig sötét a lámpa a Kutasi és a Jókai utca kereszteződésben. Fotó: Kovács Erika

Egy hete írtuk meg, hogy első körben megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. Azt válaszolták, hogy a lámpa az önkormányzat kezelésbe tartozik, a társaság a lámpa üzemeltetését végzi csupán. A jelzőlámpa elektronikája ment tönkre, ennek javítására nem terjed ki a szerződés, az az önkormányzat feladata. Erről értesítették is a városházát. A polgármesteri hivatal azonban visszamutatott a közútkezelő cégre. Azt állították, hogy a hibáról nem érkezett bejelentés a hivatal energetikusához. Ha érkezett volna, akkor jelzéssel éltek volna a szolgáltató felé.

A városházáról kiszivárgott információk szerint viszont tényleg az önkormányzatot terheli a felelősség és a javítás költsége, ami nagyjából 700 ezer forintba kerülne.

Hódmezővásárhelyen az önkormányzat jelenleg jégpályát építtet, vettek egy hóágyút is, amivel behavazzák a Somogyi-dombot, ezért is érthetetlen, hogy ha valóban a városnak kell kifizetnie a lámpa javítását, akkor miért nem teszik meg? Az a csoda, hogy a kereszteződésben még nem történt baleset az elmúlt két hétben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában