Szeged

2023.12.20. 17:03

Megkapta a WFME akkreditációját a SZAOK

Delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

Megkapta az Orvosképzési Világszövetség (WFME – World Federation for Medical Education) akkreditációját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara (SZAOK). Az intézmény alapos, számos területre kiterjedő önértékelési folyamat és az akkreditációs bizottság helyszíni látogatásai után nyolc évre szerezte meg a minősítést. A WFME döntése szerint 2024-től csak olyan külföldi intézményben szerzett diplomát lehet honosítani az Amerikai Egyesült Államokban, amely eleget tett a szervezet által elfogadott akkreditációs folyamat kritériumainak.

Az SZTE SZAOK januárban nyújtotta be önértékelését az eljárás lefolytatásához. Ezt egy háromnapos szemle követte, amikor a látogató bizottság számos tanszékvezetővel, tanulmányi felelőssel, elméleti és klinikai oktatóval, hivatali munkatárssal és hallgatóval folytatott megbeszéléseket. A zártkörű tárgyalások mellett a bizottság tagjai ellátogattak a kar épületeibe, létesítményeibe, oktatótermeibe és megvizsgálták infrastrukturális helyzetét. A közlemény idézte Lázár György dékánt, aki hangsúlyozta, ez a siker a kar oktatói, hallgatói és munkatársai kemény munkájának gyümölcse.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában