Napszínes

2023.12.29. 21:30

Mire gondolhatnak a parkolóőrök?

Suki Zoltán

A sokadik cetli után sem történt változás. Fotó: Kiss Szabolcs

Ez a kép, amit Kiss Szabolcs kollégám készített Szegeden, több kérdést is felvet. Például, hogy vajon ez olyan autó-e, amit az embercsempészek használtak. Mert ha olyan, akkor nem kellene mást csinálniuk a közterület-felügyelőknek, csak a kormányhivatalt értesíteni, és ők már intézkednek is. A hivatal munkatársai egy értesítést tesznek a kocsira, majd – ha senki sem jelentkezik érte – négy nap múlva elszállítják. Az elszállított járműveket három hónapig őrzik, az alvázszámát és rendszámát pedig közzéteszik a kormányhivatal honlapján. Ha három hónapon belül nem jelentkezik érte a tulajdonos, az autókat értékesíthetik. Ha a tulajnak ezután jutna eszébe, hogy hiányzik a kocsija, akkor – az eladás után – még kilenc hónapig jelentkezhet érte, és a szállítási és tárolási költség levonása után megkapja a maradék pénzt. Tehát ezzel le lehetne tudni az egészet.

A másik pedig a parkolóőrök kérdése. Vajon mi fordulhatott meg annak a fejében, aki a sokadik bírságcédulát tette a szélvédőre? Azt még a képről is meg lehet állapítani, hogy az autó már egy ideje nem mozdul, de a parkolóőrök lelkesedése sem csökken. Szóval, én büszke vagyok a kitartó munkatársra!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában