Szegedi hírek

2023.12.16. 15:10

Ünnepi gyerekparadicsommá változott az Agóra – Fotók

Pincétől a padlásig, az Agóra minden helyiségében más-más programokat kínáltak a családoknak a Gyerekkarácsonyon. Koncertekre, kézműves foglalkozásokra, vetélkedőre, játszóházba és Mackó-kórházba is várták a gyerekeket.

Koós Kata

A gyerekek karácsonyi díszeket, üdvözlőlapokat, ajándékdobozokat is készíthettek. Fotó: Karnok Csaba

Több mint három évtizedes hagyományt folytatva rendezte meg a Szent-Györgyi Albert Agóra közössége szombaton a Gyerekkarácsonyi kavalkádot, amelynek múltja egészen 1992-ig és a hajdani Százszorszép Gyermekházig nyúlik vissza.

Húsz éven át a Sportcsarnokban tartottuk, majd, amióta az Agóra megnyitotta kapuit, itt rendezzük. A küldetésünk kezdettől fogva ugyanaz, hogy legyen egy olyan nap, amikor szülők és gyerekek együtt vannak, a karácsonyi rohanás közben egy picit megállnak, és a családi programok előtt még közösségi élményekkel töltekeznek az ünnepre 

– mondta el Orbán Hédi, az Agóra igazgatója.

A pincétől a padlásig izgalmas programokkal várták a gyerekeket. A nagyterem színpadán az előadók sorra váltották egymást. A napot Rutkai Bori és bandájának karácsonyváró koncertje nyitotta, majd műsort adott mások mellett a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola, az Argenteus Kórus, a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar. A Kozmosz Tánciskola akrobatikus rock and roll show-val, a Gregor József Általános Iskola diákjai A padlás musical részleteivel készültek.

Az épület minden helyiségében más-más kihívást, élményt, kreatív foglakozást kínáltak a kicsiknek és nagyoknak.

Idén igyekeztünk a környezettudatosságot is beépíteni a programokba. Például hirdettünk egy több állomásos, játékos vetélkedőt, amely során a környezetvédelem, a méhészet, a méz, a hajnalcsillag tudományos hátterével is megismerkedhetnek a gyerekek. Továbbá van egy olyan játszóházunk is, amelynek a Mentsük meg a Földet! címet adtuk. De van Mackó-kórház is, ahol orvostan hallgatók mutatják meg a gyerekeknek, hogy nem kell félniük a fehér köpenyes gyógyítóktól 

– sorolta a különlegességeket az igazgatónő.

A Gyerekkarácsony keretében adták át az Agóra harmadik papucshímző tanfolyamának elvégzését igazoló okleveleket is.

Orbán Hédi a közeljövő programjairól is beszámolt lapunknak. December 19-ig még várják a gyerekek jelentkezését a január első hetére meghirdetett, téli szüneti táborba, amely budapesti kirándulást, természettudományos és madaras napot is tartalmaz. A két ünnep között pedig nagyszabású, kétnapos lego-kiállításnak ad majd otthont az Agóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában