Szegedi hírek

2023.12.15. 13:49

Védelem alá helyezte az önkormányzat a szegedi Körtöltés menti erdőket

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A rendelet szerint az erdő folyamatos karbantartásáról a tulajdonosnak kell gondoskodnia, felújítása - a tájkarakter megőrzése és a biodiverzitás védelme érdekében - szakaszosan történhet, a tarvágás tilos.

Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester a vita során kifejtette, az oktatási beruházás 100 méterre a tervezett helyszíntől, szintén állami tulajdonú, 3,3 hektáros, üres területen, az erdő kivágása nélkül megvalósítható.

Tápai Péter, a Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője hangsúlyozta, a körtöltés mentén található kicsi facsoportok helyett Szeged levegőjének javításához sokkal nagyobb erdőkre lenne szüksége. Ehhez a területet a kormányzat fölajánlotta a város számára.

A közgyűlés döntött arról, hogy értékesítik az öt éve használaton kívüli belvárosi parkolóház és a hozzá kapcsolódó 13 szobás panzió épületegyüttesét. Az ingatlanra a licit 273 millió forintról indulhat.

Az önkormányzat az idei költségvetésből 100 millió forintot fordít a villamospálya és a felsővezeték korszerűsítésére, jövőre pedig 169 millió forintból javítják ki a 4-es villamosvonal Dugonics tér és Szivárvány kitérő közötti szakaszát, valamint előkészítik a 3/3F vonal egy részének rekonstrukcióját.

Elfogadták a Szegedi Közlekedési Társaság hároméves fejlesztési tervét is: egymilliárd forintból 26 trolibuszt újítanak fel 2026-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában