Szegedi hírek

2024.01.20. 15:14

A fakivágások ellen tüntettek – Galéria

Hiába tesz bármit az önkormányzat, a szegedi levegő minősége kifogásolható. Fotó: Gémes Sándor

Körülbelül kétszázan tüntettek szombaton Szegeden az Aradi Vértanúk terén, hogy a stadion melletti erdő kivágása ellen tiltakozzanak, ahova egyébként az egyház iskolát építene. A demonstrációt a Momentum és az a Hang szervezte. Mihálik Edvin momentumos képviselő azt mondta, hogy a hat hektáros véderdő évente több mint 400 tonna port köt meg.

A képviselő elmondta azt is, hogy hiába tesz bármit az önkormányzat, a szegedi levegő minősége kifogásolható, és az erdő megvédése ezért is fontos. Szerinte a városra szálló por ellen csak véderdőkkel lehet eredményesen felvenni a harcot. Hozzátette, hogy minden jogi és politikai eszközt bevetnek annak érdekében, hogy megmaradjon a körtöltés melletti erdő. Ezért egyébként aláírásgyűjtést is indítottak.

A képviselő hozzátette, hogy a csaknem 70 éves erdő része annak a zöld gyűrűnek, ami a töltés mentén körülöleli Szegedet és védi a várost a külső területekről érkező szálló portól.

Beszélt arról is, hogy hiába ígérte meg az egyház, hogy új erdőt telepítene a kivágott helyére, az nem jelent megoldást, hiszen éppen a jelenlegi kiterjedés, a fák elhelyezkedése, kora miatt funkcionál most véderdőként a terület.

Az erdő kiirtása teljesen ellentétes a város zöld politikájával, ezért Szeged város önkormányzata igyekszik minden létező módon megvédeni az erdőt a pusztítástól. Az erdő léte mindannyiunk érdeke

 – fogalmazott a politikus.

A területre, – ahogy már korábban írtuk – a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskolát építene, ahova hátrányos helyzetű gyerekek is járhatnának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában