Hajnalig tartott a mulatság a Kolóban

2024.01.31. 10:54

Alapítványi bál volt Mórahalmon

Arany T. János

Remek hangulatban telt az Alapítvány a Mórahalmi Szakképzésért hétvégi bálja, közel egymillió forint gyűlt össze. Fotó: Weiner András

Negyedszer rendezte meg a hétvégén hagyományos bálját az Alapítvány a Mórahalmi Szakképzésért. A rendezvény elsődleges célja, hogy az iskola gyerekekért dolgozó közösségét fehér asztal mellé ültesse, közösséggé formálja. Ez egy fontos rendezvény az iskola és támogatói életében. A bálat a Kolo Szerb Kulturális központban rendezték, ami kiváló helyszíne az ilyen és ehhez hasonló eseményeknek. A vacsora különleges, minőségi svédasztal volt, többek között kemencés töltött káposzta, fokhagymás rántott csirkecomb, vörösboros marhapörkölt, batátás spenótos gnocchi és saláták közül lehetett választani. A cateringet a tavalyi év után idén is a mórahalmi Vanilla étterem intézte, ami azt jelenti, hogy a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium vendéglátós diákjai főztek és szolgáltak fel. Idén 180 főre terítettek, a bál telt házas volt. 

 Fotó: Weiner András

Vendég volt a Pro Musica énekegyüttes, majd az iskola tanárai és ügyviteli munkatársai a húszas évek Amerikája és a Nagy Gatsby hangulatát csempészték be a bálterembe. Vacsora után salsa workshoppal indult a tánc, utána pedig a Beat Duo zenélt. Tombola is volt, sok felajánlás érkezett. Az adományozó kedv idén kiemelkedő volt. A bál bevételét, ami most közel egymillió forint volt, a diákok támogatására, elsősorban tehetséggondozásra fordítják. Idén sporteszközökre gyűjtöttek, hiszen elindult a sport ágazatos képzés az iskolában és bár nagyon jól felszereltek a létesítmények, ahol a gyerekek sportolnak, néhány klasszikus eszköz, mint a gerenda vagy a svédszekrény hiányoznak.

Az Alapítvány a Mórahalmi Szakképzésért 2020 óta létezik, az iskola diákjait támogatja, eszközöket vesz, versenyekre segít készülni. Tavaly óta tudja fogadni az 1 százalékokat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában