A kormányhivatal hiánypótlásra szólította fel az önkormányzatot, de azt is hiányosan teljesítették

2024.01.29. 22:00

Ezért nem lehet használni még mindig a Tóth malom utcai útszakaszt

Néhány nappal ezelőtt ismeretlenek az árokba tuszkolták a Tóth malom utca körforgalom felőli új szakaszánál lévő kordont. Az út használata egyelőre tilos, mert még nincs meg a használati engedély. Kiderült, az önkormányzat hiányosan nyújtotta be a dokumentációt. Ráadásul a hiánypótlást is hiányosan teljesítették.

Kovács Erika

A közlekedők már használnák az új útszakaszt, de engedély még nincs. A kormányhivatal már kétszer is hiánypótlásra szólította fel az önkormányzatot. Fotó: Kovács Erika

Mint korábban megírtuk, Hódmezővásárhely önkormányzata a város déli részén, a Tóth malom utca folytatásaként, a várost kettévágó vasútvonal déli oldalán új gyűjtőutat épített. A 388 méteres szakasz 100 millió forintba került. Már hetek óta készen van, de nem lehet használni.

A táblák közötti sziget is keréknyomokkal van tele, mert valakik ott járnak be autóval.
Fotó: Kovács Erika

Néhány nappal ezelőtt a kordonként használt terelőtáblákat valakik az árokba dobták és önhatalmúlag megnyitották az utat. 

A Tóth Malom utcáról és a „kordonbontásról” a Vásárhelyi Televízió legutóbbi Időben című műsorában is szó esett.

Mi is lassan ott tartunk, hogy eltávolítjuk a táblákat az útból, de nem akarjuk megkockáztatni a büntetést. Inkább szépen kérjük a kormányhivatalt, hogy adja ki az engedélyt. Nem értem, miért kell ezt az ügyet 90 napig húzni, ennél sokkal bonyolultabb kérdéseket is gyorsan megoldanak. Ki van adva nekik, hogy addig kell keresgélni, amíg nem találnak valamit, amibe bele tudnak kötni. Csak a vak nem látja, hogy ez felsőbb utasítás 

– mondta Márki-Zay Péter polgármester.

Erről megkérdeztük a Csongrád-Csanád vármegyei Kormányhivatalt is. Kiderült, az engedély csúszásának oka maga a hódmezővásárhelyi önkormányzat, ugyanis hiányosan nyújtották be a szükséges engedélyezési dokumentációt, ezért 2023. december 19-én hiánypótlási végzést küldött a kormányhivatal a városházának, de ezt is hiányosan teljesítette az önkormányzat, ugyanis a hiteles E-közmű nyilatkozatot továbbra sem küldték meg az engedélyező hatóságnak. A közúti közlekedésről szóló törvény alapján az engedélyezési eljárás ügyintézési határideje egyébként nem 90, hanem 55 nap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában