Szegedi hírek

2024.01.23. 11:56

Ismét minősített könyvtár lett a Somogyi

Timár Kriszta

A Somogyi-könyvtár 2023-ban immár második alkalommal pályázta meg és nyerte el a Minősített Könyvtári Címet, amelyet 2024. január 22-én, a magyar kultúra napján vett át Pannonhalmán Sikaláné Sánta Ildikó igazgató és Binszki József, Szeged város várospolitikai alpolgármestere. A Minősített Könyvtári Cím azt a magas színvonalú szakmai munkát ismeri el és jutalmazza, melyet a könyvtár 140 esztendős dicső múltjára alapozva immár több mint két évtizede a minőségirányítás elvei mentén végez.

A Somogyi-könyvtár legutóbb 2017 januárjában vehette át a Minősített Könyvtár Címet, a címre egészen 2021-ig volt jogosult az intézmény. Mindemellett 2019-ben elnyerte a magyar könyvtári rendszer legmagasabb szakmai elismerését, a Könyvtári Minőségi Díjat, a minőségfejlesztési munka azonban ezután is folytatódott. A környezet változásaihoz egy intézmény csak akkor tud alkalmazkodni, ha a minőségirányítás eszközrendszerét használva működik és fejleszti szolgáltatásait. Ennek a munkának az újabb eredménye a Minősített Könyvtári Cím újonnani megpályázása és elnyerése.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium pályázatán az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 3 kategóriában indulhatnak a könyvtárak. Összesen 10 intézmény nyerte el a Minősített Könyvtár Címet, amelyről a kultúráért és innovációért felelős miniszter, Csák János döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában