Helyi közélet

2024.01.25. 13:44

Kinevezték a csongrádi múzeumigazgatót

Darók József

Fotó: Darók József

Az éjszakai gyógyszertári ügyelettel kapcsolatosan napirend előtti felszólalással kezdődött a csongrádi önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése.

Csongrádon hamarosan megszűnik az éjszakai ügyelet a patikákban, ez 30 ezer embert érint, a városnak és a vállalkozónak le kellene ülnie valamilyen megoldást találni

 – vetette fel Murányi László, a városgazdasági bizottság elnöke. Somogyi Árpád, az egészségügyi bizottság vezetője úgy reagált, ha a város ezen az úton halad, a legrosszabb forgatókönyv lép életbe, két év múlva 6 háziorvos marad, ez jelenti majd az egészségügyi ellátást Csongrádon. Az éjszakai ügyeletnek meglátása szerint minimális kihasználtsága, a forgalom inkább „luxusszolgáltatásokból” ered. Február 5-től kezdődik egy három hónapos, úgynevezett próbaidőszak, annak tapasztalatai alapján a döntéshozók módosíthatják a tervezett rendszert.

A testület egyhangúlag elfogadta a Csongrádi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum beszámolóját, azonban a szavazást megelőzően több hozzászólás is érkezett a padsorokból. Bartókné Vincze Zsuzsanna, az oktatási és sportbizottság elnöke szerint kevés általános iskoláshoz jutott el a kábítószerkérdéssel foglalkozó kérdőív, Gyovai Gáspár alpolgármester válaszában megígérte, idén újra megkeresik az iskolákat, hogy minél több adatot sikerüljön begyűjteni.

A zöldterületekről szóló önkormányzati rendelet értelmében a Kossuth tér, Szentháromság tér és a Fő utcai zöldterületeken tilos lesz parkolni február 1-től.

Zárt ülésen született döntés a Tari László Múzeum igazgatói munkakörének betöltéséről: március 1-től öt évre Gyöngyössy Orsolyát nevezték ki az intézmény élére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában