Helyi közélet

2024.01.04. 08:20

Maroslele sportcsarnokot kapott 2023-tól

Vajon mi az, ami miatt a most véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Drimba Tibort, Maroslele polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Maroslele polgármestere, Drimba Tibor. Fotó: Szabó Imre

 Számunkra egyértelműen a tornacsarnok átadása volt a múlt év legnagyobb eseménye – mondta Drimba Tibor, Maroslele első embere. Felépítése a falu modern kori történetének legnagyobb beruházása volt: 790 milliós állami támogatásból finanszírozták. – Azóta már az is nyilvánvaló, hogy nagy szükség volt rá. Nem csak a mindennapos testnevelés miatt, de a helyi, környékbeli sportegyesületek is használják

 – tette hozzá.

Szintén fontos, hogy a Magyar Közút felújította a község főutcájának számító Rákóczi utcát 2,1 kilométeren. Új aszfaltréteget terítettek le, így az áthaladó autók nem csapnak többé elviselhetetlen zajt. A forgalom lassítására pedig 7 millió forintból két sebességmérő és -kijelző készüléket telepítettek ide.  

Az is nagy öröm volt számunkra, hogy megújult a Földeákot és Maroslelét Óföldeák érintésével összekötő út

 – emlékeztetett.

Ami a saját fejlesztéseket illeti: bár már korábban elkészült, csak júniusban tudták átadni a helyi civil szervezeteknek a volt jegyzői lakot. Tavaszig ugyanis ide költöztették a magas rezsiköltségű épületből az idősklubot – itt szinte fillérekbe kerül a fűtés és a világítás. A várakozásban is volt azért valami jó: sikerült jól felszerelni a létesítményt. 

Tavaly kezdődött, de már idén – várhatóan nyáron – fejeződik be a helyi vállalkozások működését segítő szolgáltatóház kialakítása az egykori református iskola épületéből. 

Négy üzlethelyiség lesz itt, és mindegyikre van már jelentkező

 – újságolta Drimba. 

Az önkormányzat a most induló évtől hasonló sikereket remél. A temetőt szeretnék urnafallal bővíteni, igyekeznek folytatni a rossz minőségű utak felújítását és a közvilágítás korszerűsítésére is van elképzelésük.  Emellett a faluház, az iskolakonyha, illetve a szociális és egészségügyi intézmények energetikai felújítását szeretnénk megoldani – mondja a polgármester. És szeretnék bővíteni a bérlakás-állományt, illetve az ipari parkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában