Közösen szolgálnak a város lelkipásztorai

2024.01.18. 14:20

Ökumenikus imahét kezdődik vasárnap

Tábori Szilvia

A főtéri Református Ótemplomban zárul majd az ökumenikus imahét. Archív fotó: Tábori Szilvia

Január elkövetkező két vasárnapján közös istentiszteleti- és imaalkalomra gyűlhetnek össze a vásárhelyi Krisztus-követők. Az ökumenikus imahét január 21-én, vasárnap 18 órakor a belvárosi katolikus templomban veszi kezdetét, míg január 28-án, szintén este hat órai kezdettel az Ótemplomban tartják a záró istentiszteletet, amelyeken a keresztény-keresztyén egység jegyében közösen szolgálnak a város lelkipásztorai.

Minden év január harmadik hetében tartják világszerte a keresztyén egyházak közös imahetét. Az eseményen a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztyének egységéért. Az idei év témáját – az irgalmas szamaritánus jézusi példázata alapján – afrikai keresztyének, a Burkina Fasó-i ökumenikus imacsoport állította össze „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27). igei mottóval. Hódmezővásárhelyen két alkalommal találkozhatnak a hívek az ökumené jegyében: a nyitó istentisztelet vasárnap este hat órakor lesz az Andrássy úti Szentháromság templomban, míg az imanyolcad január utolsó vasárnapján zárul a főtér református templomában, szintén 18 órai kezdettel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában