Adósság nélkül fejezték be 2023-at és még tartalékuk is maradt

2024.01.11. 07:00

Sikeresen működött a pusztamérgesi önkormányzat

Papp Sándor polgármester úgy véli, az önkormányzat és a település lakossága is elégedett lehet Pusztamérges 2023-as évével, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy sikeresen gazdálkodott a település. Az önkormányzat működése stabil maradt, 2023-at úgy tudták befejezni, hogy egy fillér adósságunk sincs, sőt még egy kis tartalékuk is van 2024-re.

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Induljunk ki onnan, hogy mi 2022-ben egy rendkívül nehéz esztendőt zártunk. Ennek ismeretében 2023-ban azt a feladatot tűztük ki elsődlegesen, hogy az önkormányzat működőképességét megőrizzük, illetve a kötelezően ellátandó feladatokat meg tudjuk oldani

 – kezdte Pusztamérges 2023-as évének értékelését Papp Sándor polgármester.

A településnek volt egy nyertes pályázata, 110 milliót nyertek az általános iskola energetikai korszerűsítésére. A beruházás teljes mértékben elkészült.

Fotó: Karnok Csaba

Ahhoz, hogy 2023-at túléljük, visszafogott gazdálkodásra volt szükség, amit az önkormányzat maradéktalanul teljesített, itt szeretnék köszönetet mondani azoknak az intézményeknek és az ott dolgozó embereknek, akik ezeket a döntéseket tudomásul vették, és teljesítették. Úgy gondolom, hogy minimális célokkal indultunk, de ehhez képest év végére azért elég szépen kialakultak a dolgok. Számos közösségi rendezvényt, amit annak idején a koronavírus-járvány előtt megtartottunk, – gondolok itt a nőnapra, augusztus huszadikára, a falunapra, az idősek napjára és az adventre, a közös falukarácsonyra – egész magas színvonalon meg tudtuk oldani. Az önkormányzat működése stabil maradt, sőt 2023-at úgy tudtuk befejezni, hogy adósságunk abszolút nincs egy fillér sem, még egy kis tartalékunk is maradt az idei, 2024-es évre. Úgyhogy, ha dióhéjban kéne értékelni a 2023-as évet, akkor én azt mondom, hogy az önkormányzat és a település lakossága is elégedett lehet vele. De még egyszer hangsúlyozom, hogy leginkább ez annak tudható be, hogy mindenki szem előtt tartotta a visszafogott gazdálkodás érdekében hozott döntéseket

 – mondta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában