Helyi közélet

2024.01.14. 09:04

Szabadult a börtönből a gyilkos olimpikon, reagált az áldozat édesanyja

Delmagyar.hu

Pretoria, 2016. július 6. A szándékos emberölés vádjában bûnösnek talált Oscar Pistorius dél-afrikai futó, hatszoros paralimpiai bajnok perének ítélethirdetésén a pretoriai bíróságon 2016. július 6-án. Pistoriust a dél-afrikai legfelsõbb bíróság elsõ fokon 2015 decemberében bûnösnek mondta ki a barátnõje, Reeva Steenkamp halálában, akit 2013. február 14-én otthonában agyonlõtt. A per újratárgyalásán a paralimpikonra hat év letöltendõ szabadságvesztést szabtak ki. (MTI/EPA/AFP pool/Marco Longari)

Fotó: MARCO LONGARI

Közel 11 év után feltételesen szabadlábra helyezték a barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistoriust. A dél-afrikai sportoló, aki lábprotézissel kivételes módon nem csak paralimpián, hanem a 2012-es londoni olimpián az épek között is versenyezhetett, 2013-ban ölte meg élettársát. Állítása szerint azért lőtt rá többször, mert betörőnek nézte. Az áldozat édesanyja a hírre úgy nyilatkozott, hogy az ügyben nem lehet igazságot szolgáltatni, ő az, aki Pistorius helyett lelkileg életfogytiglani börtönbüntetését tölti lánya meggyilkolása után – írta meg a BBC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában