Ambrus István: A munkám az, hogy kihúzzam a falut abból a gödörből, amelybe az előző vezetés taszította

2024.02.06. 16:56

A korábbi munkájával alázták a mártélyi polgármestert

Hódmezővásárhely és Mártély polgármestere megállapodtak a közös hivatal fenntartásával kapcsolatos szolgáltatási díjról. Eszerint 2024-ben Mártély 9 millió forintot fizet Vásárhelynek, annyit, mint két éve. Eddig a hír, amiben nincs semmi különös, csakhogy Márki-Zay Péter többszörösen megalázta polgármester kollégáját, Ambrus Istvánt.

Kovács Erika

Ambrus István szerint a vásárhelyi polgármesternek és körének az fáj, hogy sikerült kihúznia a gödörből Mártélyt. Archív Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter hivatalos oldalán és a város gyorshír szolgálatán is megjelent, hogy megállapodtak Mártély polgármesterével a kistelepülés által fizetendő közös hivatali költségekről. A megyei jogú város vezetője beszámolóját azzal kezdte, hogy Ambrus Istvánnal, Mártély polgármesterével, Lázár János volt sofőrjével tárgyalt hétfőn. Nem első alkalommal fordul elő, hogy így utal a mártélyi kollégájára, akit azután a kommentelői is a korábbi foglalkozásával aláztak.

Ráadásul olyan fotót mellékeltek mind Márki-Zay Péter, mind pedig a gyorshír szolgálat oldalán lévő poszthoz, ahol Ambrus István szeme csukva van. Ezért is „szétszedték” a kommentelők a mártélyi polgármestert, amit már ő sem hagyott szó nélkül és Márki-Zay Péter posztja alatt válaszolt. 

Én a legnagyobb jóhiszemmel és bizalommal indultam a mai napnak, és fel sem merült bennem, hogy egy ilyen kisszerű politikai haszonszerzés elszenvedője lehetek. Minden bizonnyal ez lehet az a bizonyos kultúraváltás, amely csakis a szeretet hatalmának jegyében történik

– írta, és megjegyezte, a találkozón legalább 25 fotó készült, lelkük rajta, ha pont ezt találták a legjobbnak. A kommentelőknek pedig azt üzente, a munkája eddig is az volt, s ezután is az lesz, hogy abból a gödörből, amelybe az előző településvezetés taszította a falut, kihúzza. 

Jelentem, jól állunk, sajnálom, ha ez Önöknek fáj

– fogalmazott.

Kétségtelen, hogy a mártélyi polgármester, az ominózus fotó alapján vétett az etikett szabályai ellen, mivel zsebre dugott kézzel nem illik kezet fogni. Ehhez az MZP1G szivárogtató oldal a következőket fűzte hozzá:

... semmiből sem állt volna a közzétett képről levágni a zsebre dugott kezet, valamint választani vagy készíteni egy nyitott szemű képet. Nyilvánvaló tehát, hogy szándékosan, lejáratás céljából tették ezt a képet így közzé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában