Csongrád-Csanád vármegye

2024.02.22. 15:40

A vármegyében hét településen várják a véradókat

Már a tizedik Civil véradóhetet rendezik meg, amihez hét Csongrád-Csanád vármegyei település csatlakozott. Az idei első ilyen hét a február 19-e és 23-a közötti időszakra esik. A véradó hét fővédnöke Batíz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Suki Zoltán

Több száz véradóra számítanak. Fotó: Gémes Sándor

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága és a Civil Központok Országos Hálózata immár tizedik alkalommal hirdetett országos civil véradást, amelyhez ezúttal is csatlakozott a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ – jelentették be csütörtökön Szegeden, a Regionális Vérellátó Központban.  

Fotó: Gémes Sándor

A véradó hét fővédnöke Batíz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, aki személyes példájával is arra buzdít, hogy minél többen vegyenek részt a véradáson.

Batíz István csütörtökön több polgárőrszervezet képviselőjével együtt jelentkezett véradásra. Az elnök lapunknak elmondta, hogy a polgárőrök nemcsak azzal segítenek, hogy járőröznek a településeken és a tanyavilágban, hanem több jótékonysági kezdeményezés mellé is beállnak. Batíz István arra számít, hogy a mostani véradóhéten sok vármegyei polgárőr ad majd vért. 

Fotó: Gémes Sándor 

Azt pedig már Varga Márta, a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ társadalmi kapcsolatokért felelős csoportvezetője mondta, hogy idén a cserkészszövetséget is bevonták a véradásba, így rájuk is számítanak.

Csongrád-Csanád vármegyénkben hét településen, Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Apátfalván, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet csatlakozni az intézeti vagy kiszállásos véradásokhoz, aminek az időpontját a vérellátó-szolgálat honlapján találják meg.

Varga Márta azt is elmondta, hogy a civil közösségeket évente kétszer hívják közvetlenül véradásra és az akció évről-évre egyre sikeresebb. A tavaly őszi, IX. Civil véradó héten például Csongrád-Csanádban volt a legtöbb véradó: a megjelent 509-ből, 455 ember tudott vért adni, közülük 14-en pedig először adtak vért. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában