Helyi közélet

2024.02.09. 20:18

Hálás a család a rengeteg segítőnek

A 14 éves, mosolygós Bobály Anasztázia élete tavaly decemberben drámaian megváltozott. Hodgkin Lymphomát diagnosztizáltak nála, januárban már kemoterápiás kezelései zajlottak Szegeden. Rengeteg segítség érkezett.

Darók József

Egy mindig mosolygós lány vár segítségre. fotó: DM

December 22-én értesítette orvosuk a felgyői családot, hogy rosszindulatú daganatokkal van tele Anasztázia mellkasa. Szövetmintát vettek, és meglett a diagnózis, ami – mondani sem kell – beárnyékolta a karácsonyukat. Sajnos édesanyjának közölnie kellett a 14 éves kislányával, hogy a legrosszabb is megtörténhet. Az anyuka a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványhoz fordult.

Vis maior helyzetben 50 ezer forint gyorssegélyt utaltak a családnak, de sürgős szüksége lenne Sztázinak egy új szemüvegre, laptopra, mivel tanulmányait most jó ideig csakis online folytathatja, és sajnos ezeket nélkülözi. A felhívásra nagyon sok ember ajánlott segítséget, pénzzel is adakozhattak, ahogyan rengetegen küldik a lány számára a pozitív energiát is.

A második kemoterápiás kezelést most kezdte Anasztázia, ezzel a szindrómával ő az egyedüli az osztályon – tudtuk meg anyukájától, Lovas Mónikától. Nem jól viseli a kezelést, folyamatosan hányingere van. Nehéz erről beszélnie, most csak videón keresztül tudják tartani a kapcsolatot. Hozzátette, nem szerették volna, hogy a lányuk betegsége kitudódjon, de idővel megkerülhetetlen lett, segítségre volt szükségük.  

Nehéz kérni. Adni könnyebb. De a férjemnek rengeteg fizetése kiesett, és nem csak Anasztáziára kíváncsiak az emberek, nekünk a kisfiunk is a család része, aki autista, és most elmaradtak a fejlesztései. Nem tudjuk elvinni, mert ha bármit az óvodából hazahoz, az végzetes lehet 

– közölte az édesanya.

Advent idején Anasztázia még gondtalanul mosolygott. Fotó: DM

A laptop már biztosra vehető. Az Év ifjúsági természetfotósának is megválasztott csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás is próbál segíteni. Három képét jótékonysági licitre fordította. Ennek a segítségnek és Szegeden egy kerekesszékes úriember által elindított és az alapítványi gyűjtésnek köszönhetően úgy tűnik, meglesz a szemüveg is.

245 ezer forint gyűlt össze Anasztáziának a felhívás után. Ezt az útiköltségre, valamint a lány szobájának speciális tisztán tartására, testápolókra, tisztálkodószerekre fordítják 

– tudtuk meg Mónikától.

 Szavakba nem tudom foglalni, mennyire hálásak vagyunk az embereknek, akik ismeretlenül is segítettek

 – mondta elérzékenyülve az anyuka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában