Makó

2024.02.11. 11:30

Hamarabb lehet az éves karbantartás – Galéria

Szabó Imre

A makói játszóterek egyelőre csöndesek, várják a kicsiket. Fotó: Szabó Imre

Makón eddig az volt a szokás, hogy a város játszótereit – bő tucatnyi van belőlük – gyermeknapra hozták rendbe. Idén van rá esély, hogy másként lesz, a 7. választókerület önkormányzati képviselője, Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) ugyanis a költségvetés összeállítása ügyében zajló tárgyalások egyikén javasolta, hogy ezeket a munkákat a tavaszi szünetig, azaz március végéig végezzék el. Annál is inkább, mivel ebben az évben az előrejelzések korai tavaszt ígérnek, és a kisgyermekes szülők ilyenkor minél hamarabb szeretnék kivinni játszani az apróságokat.

Czirbus a Délmagyarországnak azt mondta, az ő körzetében is van három játszótér. A Tömörkény és a Kölcsey utcában lévők viszonylag újak. Mindkettőt folyamatosan fejlesztik, a Kölcsey utcainál ráadásul babafákat is ültettek. A körzet legrégebbi és legnagyobb játszótere pedig a Szent István téri, ami mellett a tavaly felújított sportpálya található.

Néhány játszóteret egyébként magunk is megnéztünk. Sérült, balesetveszélyes játékokat nem láttunk, festésre, kisebb karbantartásra szorulókat viszont igen, a Petőfi parkban és a Bajcsy-lakótelepen. A víztoronynál lévőnél pedig a libikókák alatti gumiszőnyeg igényel pótlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában