Szegedi hírek

2024.02.23. 09:00

Már több mint hétszáz jegy elkelt a jótékonysági futásra

Suki Zoltán

A sportversenyt április 14-én rendezik meg. Archív fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Korábban beszámoltunk róla, hogy jótékonysági futóversenyt rendez Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a Szegedi Tudományegyetemmel és a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködésben, amelynek minden bevételét az ÁGOTA Közösségeknek adják.

A kormányhivataltól megtudtuk, hogy már 725 támogatói jegy elkelt, és ezekből csak ezret adnak ki, úgyhogy, aki ilyet szeretne, annak tanácsos sietnie.

Az „Ágota-futás – Fuss értünk Szegeden” névre keresztelt sportversenyt április 14-én rendezik meg, amelyre március 29-ig lehet jelentkezni mind gyermek, mind felnőtt futószámokban. Ha valaki nem szeretne mozogni, de egyetért a rendezvény nemes céljával, támogató jegyet is vásárolhat.

Salgó László főispán elmondta, hogy a kormányhivatal részéről mindig is fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást.

Ezért is vállalta a kormányhivatal tavaly év végén, hogy 175 Ágota-közösségben nevelkedő, családjuktól elszakított gyermeknek adunk ajándékot karácsonykor. És ezért kezdeményeztük idén az egyetemekkel közösen, hogy rendezünk Szegeden egy jótékonysági futást 

– tette hozzá a főispán.

A rendezvényre fantasztikus környezetben kerül majd sor, a gyermek futamok a Dóm téren lesznek, a hosszabb távok pedig a rakparton, a Stefánián, valamint az újszegedi Erzsébet-ligetben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában