Helyi közélet

2024.02.29. 19:30

Önkéntesként segítik a rászorulókat pszichés problémáikban – Galéria

Timár Kriszta

Alapítók és a jelenlegi önkéntesek ünnepelték csütörtökön a Létra projekt 5. születésnapját. Fotó: Karnok Csaba

Szeged. A Létra projekt legfontosabb küldetése, hogy pszichés, mentálhigiénés támogatást nyújtson olyan családok, egyének számára, akik anyagi vagy intézményi korlátok miatt nem férnek hozzá a szükséges szolgáltatáshoz. Az itt dolgozó pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, családterapeuták önkéntesként dolgoznak a programban, így csupán a rezsi és helybérlet miatt kell kérni a segítségért fordulóktól jelképes összeget, ami jelenleg 3 ezer forint.

A projekt immár 5 éve működik Szegeden, ezt ünnepelték csütörtökön az alapítók és a jelenlegi résztvevők. A Bibliotéka Egyesület Könyvtár olvasótermében felidézték az elmúlt időszak eseményeit. Makra Nelli koordinátor úgy fogalmazott, sok ember nehézségeit hordozzák, ezért megérdemlik, hogy megünnepeljék magukat. Kötetlen körbeszélgetésen emlegették fel az alapítást, amely egy jótékonysági eseményből nőtte ki magát és egy cukrászda támogatásának volt köszönhető, majd azokat a lépcsőfokokat, ahogyan folyamatosan fejlődtek. Csak a tavalyi évben 208 egyéni alkalmat tartottak meg, az irodalomterápiába pedig – amelyben országosan egyedülálló módon családokkal dolgoznak – 60 gyermeket és 40 szülőt vontak be.

A Létra Projekt egyébként, amelyet a Covid utáni újraindulás után a Kreatív Formák Egyesület fogadott be, nem csak a rászorulóknak nyújt segítséget: hallgatóknak is biztonságos környezetet jelent ahhoz, hogy esetekkel dolgozzanak és így gyakorlatot szerezzenek. Munkásságukról azonban még mindig sokan nem tudnak, éppen ezért tavasszal tervezik például, hogy a családterapeuták szegedi vándorgyűlésén is bemutatkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában