Helyi közélet

2024.02.06. 12:25

Szél István a gazdademonstrációra hívja a vármegye termelőit

Kovács Erika

Forrás: Szél István Hivatalos Oldala

Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád vármegyei elnöke tiltakozásra szólította fel a termelőket „Ismét eljött az összefogás ideje!” című Facebook- posztjában. Az elnök kifejtette, ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek lephetik el a magyar piacot, mert az Európai Bizottság újabb egy évvel meghosszabbítaná az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli, teljesen szabad behozatalát. Úgy fogalmazott, ezt nem hagyhatják a magyar gazdák, meg kell védeniük a magyar fogyasztókat. Ezért arra buzdítja a vármegye termelőit, hogy vegyenek részt február 9-én, pénteken délelőtt 11 órakor Záhonyban, a gazdademonstráción, amelyet a Magosz szervez.

A gazdák védelmében felszólalt Orbán Viktor miniszerelnök is, aki a Kossuth Rádió műsorában mondta el, hogy nem tartja fair-nek az európai gazdákkal szemben, hogy miközben Brüsszel a termelést egyre költségesebbé tevő szabályokat hoz, olyan országokból enged Európába mezőgazdasági termékeket, ahol ezek a szabályok nem érvényesek.

Megírtuk azt is, hogy a méhészek, köztük hódmezővásárhelyiek is csatlakoznak a záhonyi gazdatüntetéshez, mert az Ukrajnából érkező méz ára annyira alacsony, hogy azzal a hazai termelők nem tudnak versenyezni.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában