Helyi közélet

2024.02.04. 17:30

Szeretik a gyerekek az év iskolarendőrét

Egy fiatal zászlós lett az év iskolarendőre Csongrád-Csanád vármegyében. Szekeres Károly a Bárczi Gusztáv Óvodában és Általános Iskolában oktatja a gyerekeket.

Suki Zoltán

Az iskolarendőrök élete egyáltalán nem unalmas. Fotó: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség / Facebook

Szekeres Károly zászlós lett a 2023-as év iskolarendőre Csongrád-Csanád vármegyében

 – közölte a rendőrség. A vármegyei rendőr-főkapitányság honlapjára feltöltött videóban Vad Róbert elmondta, hogy a zászlós teljesített tavaly a legkiemelkedőbben az iskolarendőrök közül, ezért kapta ő az elismerést. Szekeres Károly a Bárczi Gusztáv Óvodában és Általános Iskolában lát el szolgálatot. A zászlós elmondta, hogy személyes kötődése nem volt az iskolához, csak amikor abba a városrészbe került körzeti megbízottként, akkor „kapta meg” az intézményt.

 Azóta viszont annyira megszerettem a gyerekeket, hogy gyakorlatilag olyan, mintha egy család lennénk. És ami a legfontosabb, úgy érzem, hogy ők is szeretnek engem

 – tette hozzá a rendőr.

A beszélgetésből kiderült az is, hogy az iskolarendőrök élete egyáltalán nem unalmas.

Előfordult olyan, hogy igazoltattam egy rosszarcú egyént, és intézkedés közben az egyik kislány az iskolából felismert, és odaszaladt hozzám, és azt kérdezte, hogy mikor tartok nekik órát legközelebb

 – mesélte Szekeres Károly.

De olyan is előfordult, hogy amikor a zászlós covidos lett, és nem tudta megtartani az órát, akkor a gyerekek a közösségi médiában írták neki, hogy nagyon hiányolják.

Konkrét esetet ugyan nem említett Szekeres Károly, de azt is elmondta, hogy előfordult, hogy az igazgató a pihenőnapján hívta fel valami miatt. Ő azonnal kocsiba ült, és meg sem állt az iskoláig, és intézkedett is.

Az iskolarendőr-program lényege, hogy a szülők nem közvetlenül a rendőrséghez, hanem egy, az iskolával folyamatosan kapcsolatban álló rendőrhöz fordulhatnak kéréseikkel, kérdéseikkel. Az iskolarendőr folyamatosan tartja a kapcsolatot az iskolával, a feladatai közé tartozik a közlekedésbiztonságra nevelés és a bűnmegelőzés, részt vesz az osztályfőnöki órákon. A program indulása óta a részt vevő iskolák közelében nem történt gyermekeket érintő közlekedési baleset vagy súlyos bűncselekmény.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában