Helyi közélet

2024.02.26. 15:40

Szociális központ létesül Balástyán

Nyárra felújított, komfortos körülmények közé költözhetnek Balástyán, az önkormányzat udvarán lévő épületbe a szociális ellátásban tevékenykedők.

Imre Péter Géza

Javában zajlanak a munkák az önkormányzat udvarán lévő épületben. Fotó: balástyai önkormányzat

A balástyai önkormányzat 60 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP Plusz keretében szociális ellátóközpont fejlesztésére. A munkákat februárban kezdte meg a kivitelező, a helyi Sári Architect Kft., és várhatóan nyárra készül el a rekonstrukcióval. Akkor költözhetnek be a szociális szférában, az idősek nappali ellátásában, a tanyagondnoki szolgálatban, a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a gyermek- és családsegítő szolgálatban dolgozók komfortos, korszerűsített, minden igényt kielégítő helyükre, ahol mosókonyha, szociális helyiség, fürdő, több iroda és tárgyaló is helyet kap.

A polgármesteri hivatal udvari épületének egyik felét, ahol az idősek nappali ellátása kapott helyet, már korábban felújítottuk, ehhez csatlakozik most a tűzoltószertár és a tanyagondnoki szolgálat épület része. Önkéntes tűzoltóink teljesen új otthont kapnak majd 

– mondta el érdeklődésünkre Ujvári László, Balástya polgármestere. Azzal folytatta: a régi, megviselt állagú épületben már kibontották a fölösleges falakat, felhúztak az új helyiségek kialakításához szükségeseket és a nyílászáró keretek is a helyükre kerültek. Következik a gépészet, a víz-, villany- és fűtésszerelési munkákkal és sort kerítenek tetőcserére is. 

– Fontos, hogy a fűtést termálvízzel oldjuk majd meg a megújult intézményben – fűzte hozzá Ujvári László

A munkálatok idejére a teljes szociális ellátóintézmény átmenetileg az ifjúsági szálláshelyre, vagyis a régi óvoda épületébe költözött: az intézményvezető, a tanyagondnokok, a családsegítő, az idősek nappali ellátása, minden, ami ehhez az ágazathoz tartozik. A már említett Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület az eszközeivel együtt, szintén ideiglenesen, a volt takarékszövetkezet épületét használja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában