Szegedi hírek

2024.02.02. 17:00

Tiszteletbeli francia konzul lépett hivatalba Szegeden

Timár Kriszta

Jérémy Floutier (A képen) beiktatásán részt vett Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete is. Fotó: Gémes Sándor

Szegeden lépett hivatalába pénteken Franciaország új tiszteletbeli konzulja. Jérémy Floutier ünnepélyes beiktatását a Frankofón Egyetemi Központban tartották, amelyen részt vett Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete. A diplomata kiemelte: új fejezet nyílik ezzek a francia-magyar kapcsolatokban. – Fontos szerepet játszik majd a gazdasági, kulturális, oktatási és egyetemi kapcsolatok fejlesztésében. Emellett lesznek delegált adminisztratív feladatai is, illetve segíti a francia állampolgárokat – beszélt a szegedi tiszteletbeli konzulról a nagykövet.

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete.
Fotó: Gemes Sandor

A történész végzettségű Jérémy Floutier 8 éve érkezett Szegedre. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen, illetve Franciaországban is tanít. Beiktatásán magyarul mondott beszédet, amelyben kiemelte: nem gondolta volna, amikor Magyarországra jött, hogy egyszer a hazáját fogja itt képviselni. Céljaival kapcsolatban elmondta, azon igyekszik segíteni, hogy a helyi frankofónia öt pillére – a Szegedi Alliance Française, a Frankofón Egyetemi Központ, az SZTE Francia Tanszéke, az SZTE Gyakorló Gimnázium és a térség azon középiskolái, ahol francia oktatás is zajlik – együtt tudjanak működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában