Szegedi hírek

2024.03.09. 22:14

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait – Fotók

Varga Endre traumatológus professzor vette át szombat este a Szegedért Alapítvány idei fődíját. A 35. díjátadó gálán három kuratóriumi elismerést is kiosztottak, majd a Budapest Bár zenekar adott koncertet.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Nagy Árvíz 145., és a Szegedért Alapítvány megalakulásának 35. évfordulójára emlékeztek szombat este a Szegedi Nemzeti Színházban az alapítvány díjátadó gáláján. A város legrégebbi civil egyesületének hagyományos rendezvényén Kovács Tamás gazdasági alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Mint fogalmazott, az alapítvány értékes társadalmi munkát végez a városban. Ezt követően Debreczeni Flóra, az alapítvány ötletgazdája, Debreczeni Pál lánya mondott beszédet. Felidézte: édesapja intézményi keretek közé öntötte a társadalmi felelősségvállalást, létrehozva Szeged első civil szervezetét. 

A művészeti kuratórium Gregor József-díját Németh György fotóművész, grafikus vehette át Kerek Ferenc zongoraművésztől. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember kapta, az oklevelet Medgyesi Konstantin muzeológus-történész adta át. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla díját Tamás Gábor biológus professzornak ítélték oda. Az elismerést Vécsei László neurológus professzortól vette át. 

A Szegedért Alapítvány fődíját idén Varga Endre kapta. A Szegedi Tudományegyetem traumatológus professzora a Magyar Traumatológus Társaság elnöke, az Európai Baleseti és Sürgősségi Társaságban Magyarország delegáltja, az ATLS magyar és európai szervezetének alapítója. Nevéhez kötődik a medencesebészet megújítása, új implantátum kifejlesztése. Lapis András szobrászművész kisplasztikáját Dereczeni Flórától vehette át.

A gála második felében a Budapest Bár zenekar adott koncertet, amelynek tagjai a rendezvény végén meg is táncoltatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában