Átadás előtt megnéztük, mivel bővült a makói fürdő

2024.03.19. 19:30

Feltárulnak a Hagymatikum új titkai - GALÉRIA, VIDEÓ

Vasárnap adják át a makói Hagymatikum fürdő új részlegét, mi azonban egy látogatócsoporttal együtt már most megnéztük Farkas Éva Erzsébet polgármester kalauzolásával. A látvány mindenkit lenyűgözött.

Szabó Imre

A Hagymatikum új épületrésze különleges élményeket nyújt testnek és léleknek egyaránt. fotó: Szabó Imre

Az új részleg átadásával három bejárata lesz a makói Hagymatikumnak, a Makovecz és a Szent János téri után ugyanis nyílik egy az új épületrésznél, a Teleki utcán is

 – mondta el hasznos tudnivalóként az itt gyülekező, előre bejelentett látogatóknak Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere. Hozzátette: a két részleg természetesen egy egységként fog működni, átjárhatók lesznek.

A makóiaknak nem lesz drágább

Elhangzott, az új bejáratnál is működik majd recepció, ahol előre ki lehet fizetni az igénybe venni tervezett szolgáltatásokat. Ezeket egy karóra rögzíti és a fel nem használt összeget távozáskor visszafizetik. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy idén a makóiak számára nem drágul a belépő, illetve hogy az új csúszdákra kétezer forintba kerül majd az egész napos jegy. Fontos információ továbbá, hogy a Szent János téren új parkolót alakítottak ki, és továbbra sem kell fizetni a környéken a parkolásért. Ez később persze változhat, a helybeliek számára azonban ingyenes marad vagy jelképes összegbe fog kerülni. 

Mint láttuk, az új épületrész földszintjén először az öltözőket lehet felkeresni – innen jut a vendég a medencetérbe. Itt egyrészt élmény- és wellnessmedencék vannak, másrészt ide érkeznek a csúszdák a toronyból. Ezek egyike páros csúszda. Utóbbiakon versenyezni is lehet: az érkező medencénél digitális kijelző mutatja, ki mennyi idő alatt és mekkora sebességgel száguldott. A csúszdák 13 méter magasból indulnak és 75 méteres a hosszúságuk. 

Atlantiszi szobrok fényekkel és hangokkal

Az emeleti galériában az úgynevezett atlantiszi élményvilág található. Ez egy lifttel is megközelíthető, fal melletti padokkal ellátott, tíz kupolás pihenőhely, amelyet a Makovecz Imre rajzai, vázlatai alapján készült, az atlantiszi világ állatait, növényeit, ábrázoló szobrok ékesítik – összesen 28 darab. Ezeket Vanyúr István szobrászművész készítette, anyaguk üvegszál, kőpor és gyanta keveréke. Az élményt változtatható hang- és fényeffektusok fokozzák. Az épület kupolát formázó tetőszerkezetéről pedig elhangzott: azért volt nehéz kivitelezni, mert egyetlen egyenes vonal sincs benne. A megépítéséhez szükséges kétezer köbméternyi lucfenyőt Szlovákiából hozták. 

Kint bárral rendelkező termálmedence is van

A Hagymatikum új épületrésze szemmel láthatóan minden vendéget lenyűgözött. A látogatás során az is kiderült, ehhez napozóterasz is tartozik; az úgyszintén, hogy a külső, füves-térkőjárdás területet is megújították. Épült továbbá egy részben fedett termálmedence. Ez utóbbihoz bár is tartozik, ami alighanem még hangulatosabbá fogja tenni a lubickolást.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában