Helyi közélet

2024.03.13. 12:00

Folyamatosan fejlesztik a közterületeket

Imre Péter Géza

Ottjártunkkor a Tanoda előtti járdánál és bicikliútnál dolgoztak a munkások. Fotó: Imre Péter

 Településünk kül- és belterületén sok olyan feladat van, ami nem pályázatokhoz kötött, de a megoldása fontos, ezért saját költségvetésből oldjuk meg. Ilyen például a padkázás, a kátyúzás, a rossz állapotú járdák, beszakadt útfelületek és kerékpárutak rendbetétele, a fák ágainak nyesése, illetve az elöregedett, veszélyessé vált fák kivágása és pótlása

 – kezdte a közterületek fejlesztéséről és állapotuk javításáról a beszélgetésünket Ujvári László, Balástya polgármestere.

Azzal folytatta, hasonló munkák várnak a dolgozókra a külterületeken is, a kátyúk feltöltésétől az útra belógó növények, fák és bokrok metszéséig. Utóbbiak nehezítik a közlekedést, a nagyobb járművek komoly akadályokba ütköznek. Március végén startol a zöldterületek karbantartása, gondozása. Központi költségvetésből az említett feladatokra 5,8 millió forintot kapnak, ehhez a közmunkaprogramból még nagyjából ennyit tehetnek hozzá, a többit, mintegy 5 milliót pedig saját forrásból fedezik.

 A munkák folyamatosan zajlanak: biztonsági kerítés épült a sportöltözővel szemben a kiserdőnél, megtörtént a belterületi utak padkázása, a kátyúzás, a járdaépítés, a fák lombkoronájának igazítása, illetve folyamatban van a járdák és kerékpárutak kátyúzása, kijavítása. Most éppen a közelben, a Tanodánál dolgoznak közmunkások 

– sorolta tételesen Ujvári László. Megemlítette még, hogy a jövő héten kezdődik a már említett veszélyessé vált fák kivágása, a törzsek és a gallyak eltakarítása, majd a tereprendezés után pedig az új facsemeték ültetése.

Fontos, hogy az embereket kellemes, otthonos környezet vegye körül, ami a hangulatukra is pozitívan hat

 – tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában