Helyi közélet

2024.03.26. 08:00

Húsvétot zöldít pályázatával a Nébih

Tábori Szilvia

Az élelmiszer pazarlás elleni harc jegyében idén is meghirdette Húsvét zöldítő pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Illusztráció: Denes Martonfal/MW

A tudatos ünnepi készülődés, az élelmiszer pazarlás elleni harc jegyében idén is meghirdette Húsvét zöldítő pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azzal a céllal, hogy az ünnepi időszakban a népszokások, a családi hagyományok mellett szempont legyen az élelmiszer pazarlás megelőzése is. A három kategória mindegyikében – tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő recept – egészen április 5-éig várják a pályaműveket.  

A Nébih Maradék nélkül programjához kapcsolódóan ezúttal olyan kreatív tojásfestési és -díszítési technikákat várnak, amelyekhez például hagymahéj, céklahéj, tojáshéj használható. Az élelmiszerpazarlás csökkentésére ösztönző locsolóversírás pedig korábbiakban is különösen népszerű volt a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A harmadik kategória a kreatív, maradékmentő receptek népszerűsítésének ad teret. 

A pályázók az egyedi receptjeik megosztása révén a szemléletformálást támogatva hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőséges ünnepi asztalokról egy falat se vesszen kárba. A legjobb maradékmentő receptötletek, az értékes díjazáson felül, bekerülhetnek a Nébih által összeállított húsvéti receptgyűjteménybe is.
A részletes pályázati feltételek megtalálhatóak a Maradék nélkül program honlapján. Az élelmiszerpazarlás mérséklését szolgáló helyes tárolási és maradékfelhasználási praktikák gyűjteménye pedig az alábbi cikkben olvasható: https://maradeknelkul.hu/husvet-maradek-nelkul-2/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában