Helyi közélet

2024.03.25. 17:00

Ifjú tehetségeket és segítőiket díjazták Szegeden – Galéria

Koós Kata

Bartók Béla születésnapján adták át a díjakat a szegedi városházán. Fotó: Gémes Sándor

 Bartók Béla születésnapja a Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére lett a tehetségek ünnepe. A szegedi önkormányzat 18. alkalommal jutalmazta díjjal a város ifjú tehetségeit, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő pedagógusokat március 25-én. A kitüntetéseket Kozma József, a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke adta át. 

Szeged Ifjú Tehetsége Díjat vehetett át Scheinpflug Emma, a Pro Musica AMI növendéke. Méltatásában elhangzott, hogy csupán négy éve tanul hegedülni, de már a Szegedi Szimfonikus Zenekarral játszott a Kis kezek – nagy mesterek programon, több országos és nemzetközi versenyen díjazták már arany minősítéssel. Díjat kapott Fürj Ádám, az SZC Déri Miksa Műszaki Technikum volt tanulója, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, aki a Szakma Sztár országos fesztiválon első helyezést ért el, idén másodmagával képviseli hazánkat Lyonban a szakmák versenyén a mechatronika szakmában. Szitén Szeged Ifjú Tehetsége Díjat kapott Kovács Árpád, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 12. osztályos tanulója kimagasló atlétikai eredményeiért. A 2022-es jeruzsálemi atlétika Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, a tavalyi országos bajnokságon három sprintszámban is országos bajnok lett, a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságon új országos csúcsot futott a 4x400 váltó tagjaként. 

A Szeged Ifjú Tehetségéért Díjjal a tehetségekért fáradhatatlanul dolgozó pedagógusokat díjazták. Kitüntetéssel méltatták át Soós-Kirnyák Melindát, a Pro Musica AMI művésztanárát, hegedűművészt, Ótott Ildikót, a Tabán Általános Iskola magyar-történelem szakos pedagógusát, valamint Kása Pétert, a Dózsa György Általános Iskola testnevelő tanárát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában