Hódmezővásárhely

2024.03.07. 14:40

Kaleidoszkóp a Vásárhelyi Őszi Tárlatok hét évtizedéből – Videó

Egy rendkívül gazdag képzőművészeti örökségre tekint vissza 103 műalkotással a hamarosan megnyíló HETVEN – Kaleidoszkóp a Vásárhelyi Őszi Tárlatok hét évtizedéből című kiállítás.

Tábori Szilvia

Március 9-én, szombaton 15 órakor megnyílik a közönség előtt a Hetven című izgalmas kiállítás. Fotó: Tábori Szilvia

Amikor a kaleidoszkópot a szemünk elé vesszük, a hengeres tárgy nézőkéjében, a tükrök által keltett látvány a kaleidoszkópban elhelyezett kis tárgyak együttesének izgalmas konstellációja. Midőn a kaleidoszkópot elforgatjuk, a tárgyak átrendeződnek és új együttállásba csoportosulnak. Részben e sorokkal ajánlja a közönségnek Nagy Imre művészettörténész a március 9-én, szombaton 15 órakor a vásárhelyi Alföldi Galériában megnyíló Hetven című tárlatot. 

Fotó: Tábori Szilva

Azt már lapunknak mondta el a kiállítás kurátoraként: arra törekedtünk, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlatok sokszínűségét, illetve az itt megjelenő irányzatok kifutási lehetőségét illusztráljuk a látogatók számára. A Tornyai János Múzeum saját gyűjteményéből válogató anyag nem korlátozódik a fődíjas művészekre és alkotásaikra. Leginkább egy olyan pillanatképet kíván felvillantani, amely az egyedi képzőművészeti esemény rendkívüli gazdagságú, festményekben, plasztikákban és grafikákban megtestesülő örökségét hivatott bemutatni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában