A vállalkozók március 28-ig jelentkezhetnek a Kossuth téri pavilon kávézóra, ha kibérelnék

2024.03.21. 17:30

Keresik a vásárhelyi „budibüfé” üzemeltetőjét

Nagyon rövid határidőt szabott meg a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Kossuth téri, a közbeszédben „budibüféként”elhíresült pavilon kávézó üzemeltetésére. A pályázatot március 19-én írta ki az önkormányzat, a jelentkezőknek még egy hetük van beadniuk az anyagukat.

Kovács Erika

Így néz ki most a Kossuth téri pavilon kávézó, aminek üzemeltetőjével a tervek szerint áprilisban köt szerződést a város. Fotó: Kovács Erika

Az épülő kávézó sztorija igazi csemege lesz a majdani történészeknek, valóságos szappanopera született belőle.

A kis majolikacsempés nyilvános WC-t előbb hamburgerezővé akarták alakítani, de a vásárhelyiek ezt undorral fogadták. Aztán évekig csend következett, majd bejelentették, hogy elbontják. A szerződést megkötötték, de a munka nem kezdődhetett el, mert az örökségvédelemtől elfelejtettek engedélyt kérni a bontásra. Hosszú idő után az ikonikus épület végül eltűnt a helyéről, ahol 50 millió forintból lassan befejezéséhez közeledik az új kávézó építése.

Az is meglepő fordulat, hogy meghirdették az üzemeltetésre a pályázatot. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere ugyanis 2019 nyarán, az általa sokat emlegetett átláthatósággal szembemenő bejelentést tett, miszerint ezt az épületet tulajdonképpen a Csengettyű és Oldalkosár utcaiak életét zavaró Saci büfének ajánlanák fel. 

Egy régi panaszra is reakció lehet ez, a Csengettyű köz, Oldalkosár utca lakosai ugyanis régóta panaszkodnak, hogy péntek és szombat hajnalonta zavarja a nyugalmukat az ottani büfé

 – mondta Márki-Zay Péter, majd hozzátette, ha a Kossuth téri kávézó pavilon elkészül, a másik büfét le lehet bontani és 

ezt az épületet felajánlanánk annak a vállalkozónak arra a funkcióra

– idéztük Márki-Zay Pétert egy korábbi cikkünkben.

Most mégis meghirdették a pályázatot. A közösségi médiában pedig találgatás kezdődött, hogy vajon 2019-ben nem mondott igazat a polgármester, vagy a mostani pályázati kiírás egy szemfényvesztés és esetleg már megvan az üzemeltető. Másokat pedig az a kérdés érdekli, hogy lesz-e a kávézóban WC, amit bárki használhat akkor is, ha nem fogyaszt semmit. Ráadásul többen úgy vélik, az épülő kávézó küllemében igencsak hasonlít egy nyilvános WC-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában