Helyi közélet

2024.03.12. 09:00

Névtelen adományozók segítik a Mára családot (Fotók)

Jól halad annak annak a háznak a felújítása, amelyik még tavaly szenteste előtt egy nappal égett le Térváron. A házra azóta új tető került, kicserélték a villamoshálózatot is, és a Mára család a napokban vissza is költözhetett az épületbe. Máráék folyamatosan szépítik az ingatlant, amivel még rengeteg munka van.

Suki Zoltán

Új tető került a házra, amibe visszaköltözhetett a család.

Fotó: Török János

 El sem tudom mondani milyen érzés, hogy végre visszaköltözhettünk saját otthonunkba. Még kupleráj van, meszelünk, festünk, és rengeteg munka van hátra, de már lakható a ház

 – mondta lapunknak Mára András. A család háza még tavaly év végén vált lakhatatlanná, de most végre egy hete visszaköltözhettek az ingatlanba.

Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere lapunknak elmondta, hogy a ház leégése óta nagyon sok segítséget kapott a Mára család.

Egyből elkezdték a munkát 

 Karácsony után elbontották az elszenesedett tetőszerkezetet, és egy névtelen adományozó vállalta, hogy az teljesen felújítja, úgyhogy most már új tető van a házon, ami a családnak semmibe sem került. A faanyagot is ő állta, és munkadíjat sem kért

 – fogalmazott Ferenczi Ferenc.

A polgármester beszélt arról is, hogy a cserepet is egy adományozótól kapták, amit társadalmi munkában a barátok és a környékbeliek raktak fel a tetőre.

Közben a házról, ugyancsak barátok segítségével elbontották az elszenesedett vakolatot, a sittet és a régi cserepeket elszállították.

A szigetelés még hiányzik 

Most a ház szigetelése van hátra a belső terek kimeszelésén túl. A külső hőszigeteléshez az anyagot már beszerezték. Ennek egy részét az önkormányzat fizette, a másik része pedig szintén adományként érkezett.

 A következő lépés a kazánház megépítése lesz, és a ház leszigetelése, valamint bevakolása

 – sorolta a még tájuk váró feladatokat a polgármester, aki szerint május végére végezhetnek az összes munkával.

Tavaly írtuk meg, hogy szenteste előtt egy nappal csaptak fel a lángok Mára Andrásék térvári házában. A garázs és a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, de a ház lakórészét sem lehetett használni.

Karácsonykor csaptak fel a lángok 

 Huszonharmadikán este tíz óra körül pattant ki egy szikra a szalmatüzelésű kazánból, ami begyújtotta a körülötte lévő tárgyakat és törmeléket. A tűz pedig elérte a gázpalackot és a benzineskannákat is

 – mondta akkor lapunknak Mára András arról, hogy mi történt velük szenteste előtt egy nappal.

A tüzet szerencsére időben észrevették, és senki sem sérült meg.

 Megmaradtak a ruháink, ez egy nagyon pozitív dolog. Tulajdonképpen a konyha és a fürdőszoba is viszonylag épen maradt. A mennyezet viszont leszakad, és az oltáskor a víz is komoly károkat okozott. De láttam olyat, akinek tényleg mindene odaveszett, mi szerencsére jobban jártunk 

– tette hozzá a férfi.

Mára Andrásnak addig sem volt egyszerű dolga, szívbeteg, szívritmus-szabályozója van, de mindezekkel együtt dolgozik. A férfi éjszakánként biztonsági őrködik, nappal pedig jelenleg is a ház körül tevékenykedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában