Húsvéti kézműves foglalkozás várta a gyerekeket

2024.03.28. 19:00

Nyulak és tojások készültek Ruzsán – Galéria

Arany T. János

Húsvéti dekorációkat készítettek a ruzsai gyerekek a művelődési házban csütörtökön. Fotó: Török János

Húsvéti kézműves délutánt és tojásfadíszítést rendeztek a hosszú tavaszi szünet első napján, nagycsütörtökön Ruzsán. Régi hagyomány a településen, hogy minden évben a különböző ünnepekhez kapcsolódóan hasonló programot szerveznek. Igazi közösségépítő csapatmunka volt már az előkészület is. Sápi Anita közművelődési szakember, a művelődési ház szakmai vezetője elmondta, a könyvtáros és a teleházas kolléganő is kreatívkodik, a festeni való figurákhoz a gipszöntő formákat a karbantartó kolléga készítette el.  

A közművelődési feladataink ellátásának része, hogy a tavaszi szünetben a gyerek hasznosan elfoglalják magukat, megismerkedjenek az intézménnyel

 – tette hozzá az intézményvezető.

A művelődési ház nagytermében két hosszú asztalnál kézműveskedtek a gyerekek. Készült hűtőmágnes, húsvéti nyuszi fonalból, volt tojás- és gipszfigura-festés is. A legfiatalabb résztvevő a hathónapos Apsa volt, aki két nővérét kísérte el a rendezvényre édesanyjukkal együtt. A legnagyobbak a hatodikosok voltak, de igazából minden korosztály megtalálta a maga szórakozását.

A legvidámabb csapat Máté, Benett, Szonja és Ramóna voltak. A két fiú Szonja szigorú felügyelet mellett festegette a gipszfigurákat, de a fegyelem gyorsan lazult. A festék színében nem tudtak megegyezni a fiúk a lányokkal. A hangulat remek volt, folyamatos volt a kuncogás, amit az egyik fiú úgy magyarázott, hogy amit véget ért az iskola, azonnal elszállt az agyuk jó messzire.

Amikor elfáradtak, a két fiú az előtérben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház által kiadott Déryné Magazint lapozgatta lelkesen, majd megcsodálták a ház előtt álló motorkerékpárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában