Tojás-keresés nyuszisimogatóval a művelődési házban

2024.03.29. 17:24

Plüssnyuszi-szépségverseny volt Sándorfalván – Galéria

Arany T. János

A sándorfalvi Budai Sándor Művelődési házban nagypénteken csak úgy pörögtek az események: kézműveskedéstől a gasztronómián át a nyusziszépségversenyig számos program várt a kicsiket és szüleiket. Fotó: Török János

Húsvéti játszóházzal, nyuszisimogatóval, plüssnyuszi-szépségversennyel és tojáskereséssel várták a gyerekeket és szüleiket a sándorfalvi Budai Sándor Művelődési házban nagypénteken. A ház és udvara gyorsan meg is telt vidám, boldog családokkal.

A kicsiket és nagyokat számos színes program várta ezen a húsvéti napon. A nagyteremben a színpadon előbb a  Budai Sándor Citerazenekar muzsikált, majd táncház következett a Kiss Mátyás Néptáncegyüttessel, miközben a terem hátsó részében kézműveskedtek a gyerekek.

Az udvaron is pörögtek az események. A kisebbek körében a nyuszisimogató örvendett nagy népszerűségnek.

A gasztronómia sem maradhatott el. A Sándorfalvi Nők Klubjának tagjai szorgalmasan gyártották az ízléses kis húsvéti kóstoló tálakat, amire sonka, kolbász, kalács, főtt tojás, lilahagyma és retek került. Az asszonyok elmondták, hogy 10 kiló sonkával, 15 kiló kaláccsal, majdnem ugyanannyi kolbásszal és 150 darab főtt tojással készültek. Persze, ha valaki akarta, saját igényeinek megfelelően, magának is összeállíthatott egy szendvicset.

Ezzel persze a gyerekeket nehéz volt lenyűgözni, őket jobban érdekelte a táncház, vagy az udvari kemence, amibe az egyik csintalan kisfiú megpróbált bemászni. Úgy kellett kirángatni belőle.

A táncosok csapatát a 15 hónapos Miksa erősítette, aki már tavaly is itt volt, de akkor még csak három hónapos volt és ezért akkor még nem táncolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában