Árvácskákat, jácintokat és tulipánokat ültettek

2024.03.08. 08:20

Több mint tízezer virág díszíti Mórahalmot - GALÉRIA

Arany T. János

Itt a tavasz. Több mint tízezer virág díszíti Mórahalmot. A város főterét, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő melletti Szent László park környéke is virágoktól pompázik. Fotó: Gémes Sándor

A tavaszi jó idő beköszöntével már hetek óta dolgoznak a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Kht. munkatársai Mórahalom felvirágoztatásán. Megnyesték az út menti fákat, bokrokat és már javában folyik a virágosítás is. Igaz, a csütörtöki esőben ezt nem tudták folytatni, ezért a telephelyen leandereket ültettek át. A város vezetése fontosnak tartja a parkok és az utcák virágosítását, így évente összesen több mint 10 ezer virágot ültetnek ki, amellett, hogy áprilisban Mórahalom átalakul a tulipánok városává. 

A város főterét, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő melletti Szent László park környékét már sokszínű tavaszi virágok díszítik és a körforgalmak is kaptak virágokat. Először is 2000 jácint virághagymát ültetnek el, amelyekből a szivárvány minden színében pompázó jácintok dugják ki fejüket a nap felé.

Csodaszép látványt nyújt kora tavasszal a 6000 tőből kinőtt árvácska, amelynek illata elárasztja a levegőt. 15 ezer tő egynyári virágot ültetnek el, amelyekből olyan csodálatos, szemet gyönyörködtető virágszálak nőnek ki, mint például a kék hajnalka, a kerti madármályva és a dús virágú petúnia. Minden évben 110 darab virághengerbe ültetik az álomszép virágkavalkádot, csodálatosabbnál csodálatosabb fajtákkal. Idén is 5000 tő rózsa kerül kiültetésre, amely sokak kedvenc virága.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában