Szeged

2024.04.18. 15:11

A környezetbarát energiáé a jövő - GALÉRIA

Szegedre látogatott a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zöld Életre Valók nevű e-mobilitási roadshow-ja. A program célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt. Magát az eseményt egy konferencia előzte meg, amin felszólalt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő és Fülöp László, polgármesterjelölt is.

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Közel állnak a szívemhez azok a kezdeményezések, amelyek a fenntarthatóságot, és a környezetbarát energiát a mindennapjaink részévé teszik 

– mondta Mihálffy Béla Szegeden, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zöld Életre Valók nevű e-mobilitási roadshow-ja előtti konferencián a Szent Gellért Fórumban.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a zöldenergia jelenti a magyar gazdaság jövőjét, és emlékeztetett, hogy Szegedre költözik a világ legnagyobb elektromosautó-gyára, a BYD, ami szintén a környezetbarát közlekedést segíti elő.

Elektromos gokartot is ki lehet próbálni. Fotó: Karnok Csaba

Alig két évtizede az elektromos üzemű autóbuszt a troli jelentette, a roller inkább egy gyerekjáték volt, a hibrid vagy teljesen elektromos üzemű gépjárművek pedig inkább jó szándékú hóbortnak tűntek, mintsem valós alternatívájának a fosszilis üzemanyagokkal hajtott autóknak

 – ezt már a kormánypártok szegedi polgármesterjelöltje mondta. 

Fülöp László felhívta a figyelmet arra, hogy ma ott tartunk, hogy a világon évente már több tízmillió hibrid- vagy elektromos személyautót állítanak elő és értékesítenek. Egyre több gyártó palettáján már csak és kizárólag villanyautók szerepelnek. Illetve az sem elhanyagolható, hogy az európai nagyvárosok utcáin egyre több elektromos autóbusz közlekedik az utóbbi években.

Szerinte az elektromos közlekedés jelenlegi legnagyobb előnye, ami leginkább befolyásolja életminőségünket, hogy használatával csökken a finomrészecske- és zajszennyezés, azaz a helyi, városi környezetterhelést csökkenthetjük ezekkel az eszközökkel.

Azért tartom nagyszerű alkalomnak a HUMDA roadshow-ját, mert szélesebb körben is népszerűsíti az elektromos közlekedés előnyeit, egyben felhívják a környezettudatosság fontosságára is a figyelmet. Bízom benne, hogy a kilátogató szegediek sok új tapasztalattal és ismerettel gazdagodnak a rendezvény három napja alatt

 – tette hozzá a polgármesterjelölt.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja április 18-a és 21-e között lesz Szegeden, a pláza parkolójában. A roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt.

A pláza parkolójában a technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromos busz és e-autó kiállítás is várja a látogatókat, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában