Már jutalékért dolgozó ingatlanosokkal is próbálkozik Hódmezővásárhely

2024.04.04. 11:30

A nyugdíjas lakóparkban 11 lakás áll üresen

Tizenhárom lakás még mindig üres Hódmezővásárhelyen, a nyugdíjas lakóparkban, amiből kettőnek a közeljövőben lesz lakója. Ha csak az egyszeri belépési díjakat tekintjük, akkor legalább 100 millió forintot hagy veszni a város, miközben az idei üzleti tervben 24 millió forintos veszteséget terveztek.

Kovács Erika

Decemberben 11 lakás állt üresen a nyugdíjas lakóparkban, időközben 15 lett a számuk, amiből kettőt kiadtak, kettő kiadása pedig folyamatban van.

Fotó: Török János / Archív fotó

Hódmezővásárhely önkormányzata ingatlanügynökségekkel szerződik jutalékért, hátha így könnyebben ki tudják adni a brutális összegű egyszeri belépési díjú nyugdíjas lakóparki ingatlanokat.

2023-ban 4 ingatlant adtak ki a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban. Idén eddig két ingatlant értékesítettek, másik kettő pedig folyamatban van. Tizenegyre azonban továbbra sincs jelentkező. Erről a város legutóbbi közgyűlésén esett szó. Az önkormányzat most ingatlanügynökségekkel szerződik jutalékért.

Mint ismeretes, az önkormányzat 2022 novemberétől brutálisan, 100 százalékkal emelte meg az egyszeri belépési díjakat, ugyancsak jelentősen megemelték a bérleti és szolgáltatási díjakat is. Míg korábban sorban álltak a nyugdíjasok a lakóparki lakásokért, addig az egekbe szálló árak miatt már senki nem akart beköltözni a parkba. Például egy 49 négyzetméteres lakás esetében 9,5 millió forintos belépési díjat kellene fizetni. A lakás ezzel nem lesz a beköltözők tulajdona, nem is örökölhető.

2023-ban négy ingatlant értékesítettünk, idén kettőt és kettő folyamatban van. Jelenleg 11 ingatlan áll üresen, amiből 3 azonnal beköltözhető, nyolc pedig minimális munkavégzés után válik lakhatóvá. Három hete egy ingatlanügynökség honlapján is megjelent a hirdetésünk, azóta hetente két-három érdeklődőnk van

 – mondta Gyöngyösi Ferenc alpolgármester.

Fejes Péter, az MMM és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy sok mindent kellene tenni a lakóparkban.

Rosszak a teraszok, a korlátok életveszélyesek. Ha azt akarjuk, hogy a lakópark tényleg vonzó legyen, ezeket meg kell oldani

 – fogalmazott.

Legutóbb a decemberi közgyűlésen esett szó a nyugdíjas lakóparkról. Akkor arról volt szó, hogy 11 lakás üres. Március végén pedig úgy van 11 üres lakás, hogy kettőt kiadtak és kettőre van érdeklődő.

A lakópark 2024-es üzleti terve szerint egyébként idén nem terveznek áremelést, 89 milliós bevétellel és 113 milliós kiadással, vagyis 24 milliós veszteséggel számolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában