A pakolás és a logisztika a felújítás legnehezebb része Bordányban

2024.04.11. 10:30

A világ végére is elmenne a jegyző Klári néni főztjéért

Arany T. János

Családias a hangulat a Vadgesztenye étteremnek ideiglenesen helyet biztosító étkezőben Bordányban. Fotó: Karnok Csaba

Alma-, vagy magyaros rizsleves és borsos tokány rizzsel, vagy finomfőzelék párizsi szelettel – ezek közül lehetett választani szerdán a bordányi Vadgesztenye étterem ideiglenes helyén a régi Mihálffy iskola épületében a Szent István tér 1. alatt, az orvosi rendelő mellett. Ott ebédelt Nagyapáti Károlyné Klárika is, a vendéglátóhely üzemeltetője, aki kissé gondterhelten kanalazta a főzeléket. – Csak azt nem tudom, mikor kezdődik a felújítás és mikor lesz vége. Mert hiába kellett elsejével kiürítenünk a helyiséget, még nem kezdődött el a munka – panaszolta.

Azt is elmondta, a legnehezebb feladat a pakolás volt. Az évek alatt sok minden felhalmozódott, amit most mind ki kellett pakolni a Bordány főutcáján található, felújítás előtt álló épületből. Mint megírtuk, 236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzati, Vadgesztenye Étterem felújítására. A tervek szerint az épület szükséges bővítését követően egy teljesen új konyha kialakítása valósulhat meg.

Az ideiglenes helyen a hangulat családias. Fodor Ákos, Bordány jegyzője is épp ott ebédelt. Ő is törzsvendég. Azt mondta, a világ végére is elmenne Klári néniék főztjéért. Hétfőtől a menüt ételhordóban, valamint helyben fogyasztásra a régi Mihálffy iskola épületében tudják biztosítani. A személyzet másik felével pedig Zákányszéken a volt Pedró Kocsma épületében várják a vendégeket. A logisztika sem egyszerű, a felújítás alatt Zákányszéken főznek, onnak hozzák az ételt Bordányba az iskolába és az ideiglenes étterembe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában