Helyi közélet

2024.04.01. 10:28

Egyeztetés a mindszenti kerékpárútról

Tábori Szilvia

Fotó: Ádám János

Egyeztető megbeszélést szervezett a mindszenti önkormányzat a település és Szegvár között kialakítandó kerékpárútról. A kezdeményezés célja, hogy a kiviteli terveket személyesen egyeztessék, miután a Napkelet utcába tervezett kerékpárút-szakasszal két érintett ingatlantulajdonos nem volt megelégedve.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint arra keresték a megoldást, hogy az érintett ingatlanokból ne kelljen területet kisajátítani. Megoldási javaslatként felmerült: ha a kerékpárút mellett húzódó 4521-es számú főút padkaszakaszából 50 centimétert felhasználnak, nem kellene elmozdítani a telekhatáron álló kerítéseket. 

Következő héten az érintett helyszínen újabb személyes egyeztetés lesz, Gémes László, a Csongrád-Csanád vármegyei közgyűlés elnöke, illetve a a Magyar Közút vármegyei igazgatójának részvételével. Amennyiben sikerül az érintett Napkelet utcai szakaszt kiigazítani és a kiviteli tervet megfelelően módosítani, kiírhatják a közbeszerzési pályázatot. Onnantól a nyertes kivitelezőt várhatóan 5 hónapos eljárás során választják ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában