Helyi közélet

2024.04.09. 11:41

Javult a közbiztonság Kiskundorozsmán

Már kevesebb biciklit tesznek tönkre, és kevesebb a száguldozó autós Kiskundorozsmán az elmúlt két év intézkedéseinek köszönhetően. Erről Ruzsa Roland önkormányzati képviselő beszélt sajtótájékoztatóján.

Suki Zoltán

Foszforeszkáló táblákkal figyelmeztetik az autósokat. Fotó: Gémes Sándor

 Az elmúlt két évben rengeteget tettünk Kiskundorozsma közbiztonságáért

 – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján a körzet önkormányzati képviselője. 

Ruzsa Roland megemlítette, hogy megalakult egy új polgárőr egyesület, aminek a tagjai nem csak a kiskertekben, hanem egész Dorozsmán járőröznek. A képviselő azt is elmondta, hogy a polgárőr egyesület működésér helyi vállalkozók és mások mellett ő is segíti. Megemlítette, hogy a városrészben folyamatosan problémát okoztak a száguldozó autók. Hogy ezt megakadályozzák, több utcában is sebességkorlátozást vezetek be, így ma már ezzel kapcsolatban egyre kevesebb panasz érkezik.

 Korábban rendszeresen előfordult, hogy a sziksósi buszmegállóban hagyott kerékpárokat megrongálták, vagy ellopták. A helyiek határozott kérése volt, hogy ezt a részt kamerázzuk be, és tavaly ez is megtörtént. Egy napelemes kamerarendszert telepítettünk, és azóta ez a probléma is megszűnt

 – mondta Ruzsa Roland. 

A jövőben egyébként újabb kamerák telepítését tervezik, egyebek mellett a buszfordulóhoz.

A képviselő elmondta azt is, hogy az elmúlt két évben bevezették az iskolarendőri programot, amiben Balogh László körzet megbízott segíti a településrész iskolásait.

 Ő hívta fel a figyelmemet arra is, hogy az Orczy általános iskola előtt nem is olyan rég kishíján baleset történt. A kocsik itt is gyorsan mentek. Ezért itt is korlátoztuk a sebességet, és már modern, foszforeszkálós táblák jelzik e gyalogátkelőt, és a sebességkorlátozást. Ha így sem szűnik meg a probléma, akkor akár egyirányúsítani is lehetne az utcát

 – jelentette ki a képviselő.

Ruzsa Roland elmondta azt is, hogy a Jerney-iskolához pedig egy fix traffipaxot szeretnének telepíteni, mert ott is egy nagyon forgalmas útszakasz van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában