Helyi közélet

2024.04.19. 20:45

Tűzoltók vonultak ki a Tabán iskolába - GALÉRIA

Timár Kriszta

A Tabán iskola alsósai ismerkedtek meg a tűzoltók munkájával és felszereléseivel pénteken. Fotó: Török János

A csengelei önkéntes tűzoltók péntek délután a szegedi Tabán Általános Iskolába vonultak ki. Szerencsére nem azért, mert segíteniük kellett: az alsós gyerekeknek mutatták meg járművüket, illetve felszereléseiket, hogy a kicsik közelebbről is megismerkedhessenek a lánglovagok munkájával. 

A helyi óvodába és általános iskolába is szoktunk menni a nyári tábor idején. Ha gyerekekhez hívnak bennünket, mindig szívesen igent mondunk

 – mondta el Magony Levente parancsnok. Hozzátette, legnépszerűbb programjukat, vagyis amikor fecskendővel meglocsolják a gyerekeket, most az időjárás miatt kivették a programból, de így is igyekeznek élményt adni a kicsiknek. 

A másodikosok értek ki leggyorsabban az udvarra, ők egyből el is lepték a tűzoltóautót. Az egész osztály fel tudott zsúfolódni a kocsira, mivel azonban szirénázni nem lehetett, mert a felsősöknek még óráik voltak, néhány fiú hamar felfedezte magának a ruhákat, amelyek izgalmasabbnak tűntek. Előbb csak a csizmákat húzták a lábukra, Kristóf azonban pillanatok alatt teljes menetfelszerelésbe öltözött. Bár a kabát a térdéig ért, a fején lötyögő sisakból pedig ki sem látott, így is büszkén lépkedett a füves udvar felé, ahol ő próbálhatta ki elsőként a fecskendős locsolást.

Az önkéntes tűzoltók tapasztalatai szerint a gyerekek nagyjából 20 perc után kezdenek veszíteni a lelkesedésükből – ezután jönnek a tanárok, akik szintén szívesen szétnéznek a tűzoltóautóban. Mi ezt tapintatosan nem vártuk meg, nehogy miattunk fogják vissza magukat és maradjanak ki a felnőttek ebből az élményből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában