Helyi közélet

2024.04.15. 06:00

Vásárhelyi márkát hozna létre a polgármester-jelölt

Kovács Erika

Balog Norbert polgármester-jelölt az őstermelők portékáinak piacra jutását is segítené, iparűzési adókedvezményt kapnának azok az üzletek, amelyek polcot biztosítanának a helyi termékeknek. Fotó: Mi Hazánk Mozgalom

Lakossági fórumot tartott a mezőgazdasággal kapcsolatos terveiről Balog Norbert, a Mi Hazánk Mozgalom hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltje. A bemutatkozása után arról beszélt, hogy megválasztása esetén hogyan segítené a helyi agrárium szereplőit.

Régen Hódmezővásárhelyen volt konzervgyárunk, vágóhidunk, több olyan élelmiszeripari vállalkozásunk, amelyek nagy létszámban foglalkoztattak dolgozókat, és a megtermelt alapanyagot helyben lehetett feldolgozni. Ezt kellene visszaépítenünk, ilyen jellegű pályázatok is vannak. Emellett a helyi termékek piacra jutását is támogatnám. Jelenleg az őstermelők portékáit főleg a kispiacokon vásárolhatják meg a vásárhelyiek. Iparűzésiadó-kedvezményekkel támogatnám azokat a kis élelmiszer- és vegyesboltokat, amelyek erre a célra egy őstermelői polcot biztosítanának az üzletükben 

– mondta Balog Norbert. A jelölt marketingeszközökkel is segítené a termelőket, egy helyi márkát hozna létre, amihez előre meghatározott szempontok alapján egy szakértő zsűri ajánlása után csatlakozhatnának a termelők. A helyi márkajelzés a minőségre is garancia lenne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában