Grezsa István: Egyre nagyobb a változást akarók köre Hódmezővásárhelyen

2024.05.22. 13:00

10 millió forintra emelné fel a képviselői keretet a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Grezsa István 10 millió forintra emelné fel a képviselői keretet a jelenlegi 3,5 millióról. Ezt az egyéni képviselőkön kívül a listán közgyűlésbe kerülőkre is kiterjesztené.

Kovács Erika

Grezsa István és Benkő Zsolt az öreg-kishomokiakkal találkoztak. Fotó forrása: Grezsa István Facebook-oldala

Fotó: Gyorfi Albert

25 állomásból álló lakossági fórumsorozatot indított útjára kedden Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, ahol az érdeklődők megismerhetik a saját, valamint a terület önkormányzati képviselőjelöltjének programját. Grezsa István elsőként Öreg-Kishomokon találkozott a választókkal Benkő Zsolt képviselő, képviselőjelölt társaságában.

– Nem múlhat el kampány anélkül, hogy az emberek személyesen ne tehessenek fel kérdéseket a jelölteknek, azok is, akik nem írtak alá a standokon, ahol egyébként több ezer emberrel találkoztunk. Ennek alapján bizton állíthatom, hogy egyre növekszik a változást akarók tábora mondta Grezsa István a fórumon. Kiemelte, nem véletlen, hogy a külterületen kezdték a fórumokat. A külterületen élők ugyanis az elmúlt 5-6 évben mintha nem is vásárhelyi polgárok lettek volna, a jelenlegi városvezetés mintha elfeledkezett volna róluk.

A Fidesz-KDNP jelöltjei 25 lakossági fórumon találkoznak a választópolgárokkal, ahol bárki felteheti a város jövőjével kapcsolatos kérdéseit.

A fórumon elhangzott, polgármesteré választása estén Grezsa István jelentősen megemelné a képviselők választókörzeti fejlesztésre fordítható keretét, ami jelenleg egyéni képviselőként 3,5 millió forint. Grezsa István ezt kiterjesztené a listás képviselőkre is.

Meg kell erősíteni a képviselők személyes részvételét a város dolgaiban. A jelenlegi közgyűlésben több olyan egyéni képviselő is helyet foglal, akik nem igazán tartották a kapcsolatot a választópolgárokkal, ami elfogadhatatlan. Szeretném, ha a jövőben a városnak nemcsak a polgármester lenne jó gazdája, hanem a testületi tagok is, bármilyen összetételű is legyen a közgyűlés. A képviselői keretet 10 millió forintra növelném

 – mondta Gerzsa István.

A fórumon szó esett a helyi buszközlekedésről is. Grezsa Istán hangsúlyozta, nem a körjárattal van a baj, annak hatékonyságán azonban van mit javítani.

A Jovány busszal az a probléma, hogy egy „roncsderbi”, ami méltatlan a városhoz és a 21. századi körülményekhez 

– hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában