Helyi közélet

2024.05.21. 16:22

8 másodperces Magyar-Márki-Zay villámtalálkozó

A hétvégén Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a vármegye több településén is járt. Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterével is találkozott. A villámtalálkozó 8 másodpercig tartott.

Kovács Erika

Kovács Pál hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt Mindszenten találkozott Magyar Péterrel. Fotó: Kovács Pál hivatalos Facebook oldala.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) elnöke egy áprilisi sajtótájékoztatón azt mondta Magyar Péterrel kapcsolatban, hogy „Mindig ott leszünk mögötte és mindig támogatni fogjuk, amíg ő ezt a rendszerváltást fogja szolgálni, akkor is támogatni fogjuk, ha ő ezt nem kéri, vagy nem akarja.”

Magyar Péter, ha akarta, ha nem, ezúttal nem mögötte állt az MMN elnöke, hanem előtte termett Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren, ahol létrejött egy 8 másodperces, más mérések szerint 6 másodperces találkozó, ahol a vásárhelyi polgármester egy kék szalagot adott át a nagyon rá sem pillantó, éppen csak köszönő pártelnöknek.

Kovács Pál független polgármesterjelölt pedig, akiről Márki-Zay Péter folyamatosan azt híreszteli, hogy a Fidesz egyik vásárhelyi polgármesterjelöltje, Mindszenten váltott néhány mondatot Magyar Péterrel. Ezt Krupiczer Ferenc, a Kovács Pált támogató Kőfal Egyesület elnöke úgy kommentálta: – Márki-Zay azt hitte, hogy a kék szalagtól elájul és behódol neki. Ehhez képest inkább Dr. Kovács Pállal beszélgetett.

Kovács Pál a találkozó kapcsán azt írta a hivatalos oldalán, Magyar Péter és az ő programjában, a szakmapolitikai kérdések tekintetében, vannak hasonlóságok. Ezek egyike a népesedési problémák kezelésének szükségessége. Ugyancsak hasonlóságként említette a gazdaságfejlesztést, a kkv-k kiemelt támogatását, a fiatalok Magyarországon tartását, az idősgondozás- és a gyermekvédelem javítását, a közétkeztetés európai színvonalúvá tételét és a közmédia függetlenségét helyi szinten is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában