Szegedi hírek

2024.05.18. 22:00

A Szegedi Vadasparkban szépítették a környezetet az elítéltek

Delmagyar.hu

Május közepére új kifutókat alakítottak ki két hónap alatt a Vadaspark lakóinak az ország egyik legfiatalabb állatkertjében a Szegedi Fegyház és Börtönben kisítéletüket töltő elítéltek, felügyelők kíséretében.

A Csillagbörtön a tavasz kezdetén kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Vadasparkkal. Ennek értelmében nyolc fogvatartott március közepétől május végéig naponta hat órát dolgozik a szegedi állatkertben.

A fogvatartottak tereprendezési és karbantartási munkákat végeztek, takarítottak, falevelet söpörtek, kerítést bontottak, füvet nyírtak, levágták a bokrokról a száraz ágakat.

"Ennek eredményeként - mondta Veprik Róbert, a Vadaspark ügyvezető igazgatója- a nyár kezdetén egy eddig nem használt területtel bővül kínálatuk, ahol meglepetés várja majd az idelátogatókat." Hozzátette, hogy annyira elégedettek voltak a börtönlakók munkájával, hogy hosszú távon is számítanak tevékenységükre.

A börtönben egy szakmai munkacsoport azokat a fogvatartottakat választotta külső munkákra, akiknek rövid idő van hátra a szabadulásig, együttműködő, normakövető magaviseletűek, és alacsony biztonsági kockázatot jelent külső munkáltatásuk. A kint dolgozó elítéltek többsége nemsokára szabadul, vagy pedig otthoni, úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerül. Számukra a külső munka a társadalomba való visszailleszkedést is jelenti, hiszen nem a bástyafalak mögött, hanem a szabadban dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában