Helyi közélet

2024.05.22. 11:02

Hárman pályáznak Sándorfalva vezetésére

Három jelölt indul a júniusi választáson Sándorfalva vezetéséért. A jelenleg regnáló polgármester egyik kihívója egy ellenzéki képviselő, a másik a frakciótársa.

Delmagyar.hu

Három polgármesterjelöltből választhatnak a sándorfalviak júniusban, ki vezesse városukat. Gajdosné Pataki Zsuzsanna 10 éve polgármester a településen, de már az azt megelőző 20 évben is tagja volt a képviselő-testületnek. Programjában természetesen a folytatás a hangsúlyos: infrastruktúra-fejlesztést, az óvodák és iskola fejlesztését tűzte ki célul. A jövő nagy beruházásaival kapcsolatosan pedig bentlakásos idősotthon és városi fürdő építését említi, illetve a már nyilvánosságra hozott kereskedelmi övezet kialakítását ígéri Pepcoval, Rossmannal és Sparral.

Jenei Csaba 5 éve képviselő a településen, ő a Pénzügyi- és Településfejlesztési bizottság elnöke. Emellett 5 éve a Sándorfalvi Ipartestület elnöke és az Ipartestületek Országos Szövetségében felügyelőbizottsági tag. Szervezett csapat nélkül indul a választáson. Mint monda, képviselői munkája során sokat tanult a város vezetéséről, ugyanakkor felismerte azokat a lehetőségeket, amelyekkel élhetőbb város lehetne Sándorfalva.

Dudás Zoltán az előző ciklusokban ellenzékiként próbálta elképzeléseit érvényesíteni, most polgármesterként szeretné a közjót szolgálni. Programjában a falu elengedése és városi kép kialakítása szerepel, illetve a megosztott, kétrészre szakadt lakosság egységbe kovácsolása. Szerinte a fiatalok helyben tartása, a középfokú oktatás, a cserkészet, a Sándorfalva applikáció, a SZIKK nevéhez méltó használata, a felújított Lénián Algyővel szoros kapcsolat, illetve az elektromos kisbuszokkal üzemeltetett tömegközlekedés fogja biztosítani a jövőt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában