Helyi közélet

2024.05.14. 19:00

Horogkeresztet festettek a Fidesz-KDNP plakátjaira

Megrongálták a Fidesz és a KDNP választási plakátjait Szeged több pontján is. A Hattyas utcában horogkereszteket mázoltak ismeretlenek a plakátokra. A kormánypártok azt kérik Botka László polgármestertől, hogy határolódjon el a vandáloktól, és a propagandamédiája hagyja abba a hergelést a polgári oldal ellen.

Suki Zoltán

Minősíthetetlen feliratokat és ábrákat használtak a rongálók. Fotó: Karnok Csaba

– Szeged több pontján is megrongálták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek választási plakátjait. A transzparenseket obszcén szavakkal, figurákkal, illetve önkényuralmi jelképekkel csúfították el – mondta a szegedi Hattyas utcában tartott sajtótájékoztatóján kedden Német Ferenc.

Ezekre a plakátokra több horogkeresztet is felfestettek ismeretlenek. A Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje hozzátette, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy horogkeresztek és vörös csillagok csúfítják el a várost.

– A Fidesz mindig a békét képviselte Szegeden is, ezért most az önkormányzati és európai parlamenti választási kampány idejére azt kérjük a baloldaltól, hogy az agresszió, a romgálás és a pusztítás helyett válasszák a békés utat – jelentette ki a képviselőjelölt. Német Ferenc emlékeztetett, hogy a korábbi kampányok alatt először csak plakátokat rongáltak felhergelt baloldaliak, majd többször megtámadták a Fidesz irodáját is. 

Fotó: Karnok Csaba

– Ezekben az esetekben csak a szerencsén múlott, hogy a jelentős anyagi kár ellenére senki sem sérült meg. Mindezek fényében határozottan felszólítjuk Botka Lászlót, hívja vissza a gyurcsányista vandálokat, és vegye rá őket, hogy fejezzék be az értelmetlen rongálást, mielőtt nagyobb baj történne – közölte Német Ferenc.

A képviselőjelölt arra is kérte Botka Lászlót, hogy állítsa le a propagandamédiája állandó hergelését a polgári oldal ellen.

– Egyértelműen látszik, hogy az uszítás időről-időre termékeny talajra hullik Szegeden. Mi békés kampányt szeretnénk és azt, hogy Szeged valóban minden szegedi otthona legyen – mondta a politikus. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában