Hamarosan berendezik Bordány új bölcsődéjét

2024.05.13. 18:00

Már a bútorokat rendelik

Arany T. János

Minden a tervek szerint halad, hamarosan elkezdik berendezni az új bordányi bölcsődét, ami szeptemberben már fogadja a legkisebbeket. Fotó: Török János

Már a bútorok beszerzése zajlik Bordányban. Kiváló ütemben, a tervek szerint halad a település új intézménye, a bölcsőde kivitelezése, olyannyira, hogy már a belső tereket, a helyiségek nagyságát mérik, hogy mekkora bútorokat rendeljenek. A tervek szerint szeptemberben már fogadja a legkisebb bordányiakat a bölcsőde.

Fotó: Török János

Korábban, a beruházás kezdetén némi csúszás okozott, hogy a támogatási összeg jelentősen elmarad az igényelttől, ezért az önkormányzat kérelmet nyújtott be a döntés felülvizsgálatára, hiszen nagyjából 90 millió forinttal kevesebb összegből nem tudták az eredeti elképzelések szerint megvalósítani a fejlesztést.

Mint korábban megírtuk, a bordányi önkormányzat sikeresen pályázott új bölcsőde építésre. Sokan Bordányban szeretnének családot alapítani, egyre növekszik a gyereklétszám, és az óvoda épületében kialakított mini bölcsőde pedig már nem tudja betölteni feladatát. A bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde 145 férőhelyes. 2010-től a 2 év feletti gyermekek részére 14 férőhelyszámmal egy bölcsődei csoport is megkezdte mű­ködését. 

Fotó: Török János

Az új bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jó­­kai utcában épül meg. A 250 négyzetméteres épületben két csoportszobát alakítanak majd ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, tejkonyhával és melegítőkonyhával együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában